YouTube, yapay zeka destekli dublaj aracı sunacak

Dünyaca ünlü video paylaşım uygulaması YouTube, son yıllarda hem içerik üreticileri hem de tüketicileri için pek çok farklı araç yayınlamaya başladı. Bu kapsamda platformda farklı dillerde içerik izlemek daha kolay bir hale geldi. Son yapılan açıklamaya göre şirket, içerik üreticilerine video çevirisi konusunda yapay zeka ile yardım edecek.

VidCon 2023 kapsamında yapılan açıklamaya göre YouTube, içerik üreticilerinin videolarını başka dillere herhangi bir ücret ödemeden yapay zeka yardımıyla kolay bir şekilde çevirebilecekleri yeni bir araç sunmayı planlıyor. Platformun İçerik Üreticileri Ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Amjad Hanif, Google tarafından ortaya çıkarılan Aloud yardımıyla bu sistemin çalışacağını belirtti.

YouTube, yapay zeka destekli dublaj aracı sunacak

YouTube yapay zeka destekli dublaj sistemi nasıl çalışıyor?

Şimdi sizlere sistemin nasıl çalıştığından bahsetmek istiyoruz. Aloud’un sitesinde yer alan bilgilere göre ilk başta yapay zeka videoyu yazılı bir metin haline getiriyor. Ardından nefes boşlukları gibi yerleri de hesaplayarak bir plan oluşturuyor. Ardından bu transkript Aloud tarafından istenilen dile çevriliyor ve içerik üreticileri bunu videolarına ekleyebiliyor.

Google yetkilileri içerik üreticilerinin dublaj yaptırmak istedikleri dilde herhangi bir bilgilerinin olması gerekmediğini belirtti. Aloud sisteminin kontrollerini gerçekleştirdiğini ancak içerik üreticilerinin son olarak bir göz atmasının iyi olabileceği söylendi.

Aloud sisteminin ne zaman YouTube tarafından kullanıcılara sunulacağı bilinmiyor. Şu anda sistem, sadece İngilizce içerikleri İspanyolca ve Portekizce’ye çevirebiliyor. Ancak ilerleyen günlerde sistemin pek çok farklı dili ve lehçeyi desteklemesi bekleniyor. Google yetkilileri Haziran 2023’e kadar platformun pek çok içerik üreticisiyle birlikte sistemi 10.000’den fazla video üzerinde denediğini ve videoların 70’ten fazla dile çevrildiğini açıkladı.

İlerleyen dönemlerde yapay zeka ile birlikte içerik üreticilerinin videolarındaki telaffuzlarını da iyileştirebilmeleri hedefleniyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu