Yeni Porsche Taycan, düzenlenen özel davetle tanıtıldı!

Türkiye’de ilk defa tanıtılan yeni Taycan modeli, Zorlu PSM’de gerçekleştirilen ve Porsche müşterilerinin yanısıra iş, moda, tasarım, medya sektörü ve cemiyet dünyasından isimlerin katıldıkları özel davette, heyecanlı ve sıra dışı bir lansmanla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Belçim Bilgin, Hazal Subaşı, İbrahim Kutluay, Hasan Can Kaya gibi ünlü  isimlerin de yer aldığı lansmanda Porsche Taycan’ın özellikleri, yeni medya sanatçısı Süleyman Yılmaz’ın Porsche Taycan için ürettiği dijital eser aracılığıyla deneyimlendi. Etkinlikte sahne alan Kenan Doğulu’nun bu geceye özel olarak seslendirdiği yeni şarkısı da gecenin coşkusunu artırdı.

Duyguların ötesinde sıradışı bir deneyim

Yeni Taycan’ı kullanmanın verdiği heyecan ve yoğun duygular üzerinden kurgulanan  ‘Overfeel’ temalı lansman etkinliğinde davetliler görsel ve işitsel anlamda farklı duyulara hitap eden özel bir gecenin parçası oldular.

Davetlileri etkinliğe girişte yeni Taycan 4 Cross Turismo modeli karşıladı. Taycan’ın off-road karakterini yansıtan Cross Turismo versiyonu ilk defa sunulan Shade Green rengi ile boy gösterdi.

Yeni medya sanatçısı  Süleyman Yılmaz, Taycan’ın hızlanma anında yarattığı G kuvvetini ileri teknolojiyi sanatsal vizyonla harmanlayan dijital bir yorumla yansıttı. Araç içi ses deneyimi dört boyutlu bir ses tasarımıyla vurgulandı. Mekansal deneyimi aktarmak için ışık ve görselleri kullanan Yılmaz, görsel-işitsel bir şölenle Taycan’ın elektriksel üstünlüğüne de vurgu yaptı.

Dijital performansın en etkileyici kısmı ise finalde sürpriz bir şekilde gösterilen Taycan’ın en hızlı ve en performanslı versiyonu olan Turbo GT modeli oldu. 0’dan 100 km/s hızlanmasını yalnızca 2.2 saniyede tamamlayan ve Laguna Seca ile Nürburgring pistlerinde rekor kıran Turbo GT modeli geceye özel olarak İstanbul’da Porsche tutkunları ile buluşturuldu. Yeni Taycan Turbo GT’ye özel ilk defa sunulan Sky Purple Metallic rengi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Ayrıca etkinlik alanında dijital sanatçı Süleyman Yılmaz’ın yeni Taycan için özel olarak ürettiği medya enstalasyonu, aracın aerodinamik yapısını öne çıkaran bir deneyim ile sergilendi. İstanbul’un anlık rüzgar gücü verileriyle beslenen, 9 adet dikey ekranda sergilenen eser, rüzgarı görselleştiren; hızla hareket eden parçacıklarla izleyiciyi adeta içine çekti. Canlı bir eser olan enstalasyon, her an yeni verilerle beslendiğinden her bakışta, özgün ve dinamik bir görsel deneyim sundu.

Yeni Porsche Taycan: Daha güçlü, daha hızlı ve daha sportif

Yeni Porsche Taycan’da menzil önceki modele kıyasla %35’e kadar artırılarak şehir içinde maksimum 871 km’ye ulaştırıldı.

Tüm Taycan versiyonları 320 kW’ye kadar artan batarya kapasitesi ile %10’dan %80 şarj seviyesine 18 dakika içerisinde ulaşarak daha hızlı şarj imkanı sunuyor.

Tüm yeni Taycan modelleri her versiyonda artık daha fazla standart donanım seçeneği sunuyor. Ayrıca yeni Taycan’da ilk defa opsiyonel olarak sunulan Porsche Active Ride süspansiyonu, sürüş konforu ile dinamikler arasında olağanüstü bir denge sağlıyor.

Dış tasarımda ise yüksek çözünürlüklü HD Matrix ön farlar ve arka stop farları da dahil olmak üzere ön ve arka tasarımını yeniledi. Ayrıca, Turbonite renkli detaylar ile hem dış hem de iç mekânda Turbo ve Turbo S modellerinin daha dikkat çekici bir görünüm sunuyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu