Fiat, gri renkli otomobil satmayacak

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, yıllardır bizlerin karşısına pek çok farklı modelle çıkıyor. Şirketin bazı araçları oldukça sade bir görünüme sahipken bazıları da bir o kadar eğlenceli ve ilgi çekici gözüküyor. Son yapılan açıklamalara göre marka, ilerleyen zamanlarda daha iyimser ve canlı bir marka olarak kalabilmek adına gri renkli araçlar üretmeyecek.

Fiat’ın resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan videoda şirketin CEO’su Olivier Francois, ilk etapta bir gri renkli 600e’nin içine biniyor. Sonrasında araç, vinç yardımıyla kaldırılarak oldukça büyük bir turuncu boya kovasının içine koyuluyor. Son olarak otomobil dışarıya çıkarıldığında tamamen turuncu renkle kaplanmış bir şekilde bizlerin karşısına çıkıyor.

Fiat, gri renkli otomobil satmayacak

Fiat tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: Gri bir Fiat, CEO’muz ve kocaman bir turuncu boya kutusunun ortak noktası nedir? Görünüşe göre… çok! Liguria’nın küçük bir kasabası olan Lerici’de CEO’muz Olivier François, Fiat’ın renklerin markası olduğunu bir kez daha doğrulamaya karar verdi: Size Operation No Grey’i sunuyoruz!

Videoda marka, İtalya’nın renkler kenti olduğunu ve şirketin yeni Dolce Vita değerini teyit ederek İtalyan yaşamını somutlaştırmak istediklerini belirtti. Genel olarak son zamanlarda çevremize baktığımızda ülkemizde oldukça fazla gri, siyah ve beyaz renkli otomobillerin kullanıldığını net olarak görebiliyoruz.

Özellikle ikinci el tarafında satılması daha kolay olur düşüncesiyle bu 3 renk ülkemizde en çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Ancak son yapılan araştırmalara göre farklı renklerdeki otomobiller yıllar geçtikçe diğerlerine kıyasla daha az değer kaybı yaşıyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Fiat’ın attığı adım doğru mu? Siz açık renkli bir otomobil tercih eder misiniz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu