Honda Prelude, elektrikli olarak geri döndü!

Japon otomobil üreticisi Honda, 22 yıl önce üretimini durduğu Prelude modelinin elektrikli versiyonunu konsept olarak tanıttı.

Şirket tarafından Japonya Mobilite Fuar kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte marka, bir dönemin ikonik spor otomobillerinden Honda Prelude modelinin elektrikli versiyonunu konsept olarak bizlerin karşısına çıkardı. Genel olarak araca baktığımızda oldukça seri üretime yakın bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön bölümde bizleri ortadan ikiye birleşen ve Civic modelindekilere benzeyen bir far grubu karşılıyor. Araç, aerodinamik olmak amacıyla yumuşak hatlarla karşımıza çıkıyor.

Yan bölümden baktığımızda 20 inç boyutundaki jantlar ve arkada yer alan Brembo frenler dikkatimizi çekmeyi başarıyor. Aracın konsept olduğunu siyah camlar bizlere gösteriyor. Büyük ihtimalle aracın içerisinde herhangi bir şey bulunmuyor. Şimdilik marka, aracın teknik detaylarıyla ilgili net bir bilgi vermedi. Ancak aktarılanlara göre model, tamamen elektrikli bir güç ünitesine sahip olacak. İlk olarak 1978 yılında üretimine başlanılan Honda Prelude, 2001 yılında üretimden kaldırıldı. Araç, o dönemde maksimum 217 beygir güç üretebiliyordu. Şu anda elektrifikasyon devrimiyle birlikte araç, tek bir elektrik motoruyla birlikte önden çeker olarak yaklaşık 300 beygir güç üretebilir ve uygun fiyatlı bir spor otomobil olarak karşımıza çıkabilir.

Şirketin CEO’su Toshihiro Mibe, açıklamalarında Prelude konseptinin seri üretim versiyonuyla birlikte markanın eğlenceli sürüş deneyimini gelecek nesiller için de sunacağını belirtti. Şimdilik aracın ne zaman seri üretime geçeceği bilinmese de tasarımı sebebiyle uzun yıllar beklememiz gerekeceğini düşünmüyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Murat Özdil
Murat Özdil
5 ay önce

Türkiye’de 2008-2012 yılları arasında satışta olan ve 2012’den sonra 2015 yılına kadar Monaco GP tasarımı ile yurtdışında piyasaya sürülmeye devam eden Renault Laguna Coupe modelinin etkisinde kaldıkları kesin.
Neredeyse tüm kasa aynı..
Sadece Ön ızgara biraz farklı, farlar farklı..
Arka stoplar tek hat halinde komple..

Laguna 3 Coupe’yi incelemek isterseniz tıklayınız.

Last edited 5 ay önce by Murat Özdil
Başa dön tuşu