Merakla beklenen gün geldi: Tesla Cybertruck teslimatları başladı!

Amerikan otomobil üreticisi Tesla, düzenlediği etkinlikle birlikte ilk Cybertruck teslimatlarını Gigafactory Texas’tan gerçekleştirdi.

Elon Musk tarafından yapılan sunumda araca dair merakla beklenen bazı ayrıntılar açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Tesla Cybertruck, arkasında bulunun kasasında 1.134 kg ağırlık taşıyabilecek. Buna ek olarak elektrikli pick-up, en performanslı versiyonunda 2.6 saniyede 0-96 km/s hızlanmasını tamamlayabilecek ve 4.990 kg ağırlığı çekebilecek.

Şirket tarafından etkinlikte gösterilen bir videoda Cybertruck’ın arkasında bulunan Porsche 911’i çekerken bir başka 911’i drag yarışında rahatlıkla geçebildiğini görüyoruz. Bu da aracın oldukça performanslı olduğunu bizlere gösteriyor, Tesla, aracın 400 metre mesafeyi 11 saniyenin altında katedebileceğini belirtiyor.

Buna ek olarak Tesla Cybertruck, ilk tanıtımı sırasında cama fırlatılan bir top ile birlikte pek sağlam gözükmese de şirket tarafından paylaşılan videolara göre aracın camları kayaları dayanıklı olacak. Buna ek olarak araçta bulunun paslanmaz çelik paneller aracın mermi geçirmesini de engelleyecek. Her ne kadar aracın 0.335’lik bir sürtünme katsayısı olduğu belirtilse de model, performansıyla oldukça dikkat çekecek ve rakiplerini geride bırakacak.

Teknik tarafa gelirsek araç, 3 farklı seçenekle bizlerin karşısına çıkacak. İlk olarak bizleri arkada itişli 402 km menzil sunabilen bir versiyon karşılayacak. 2025 yılında sunulacak olan versiyonda araç, 0-96 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlayacak. Ardından 4 çeker olan versiyonda 547 km’lik bir menzil sunulacak. Her ne kadar Tesla 2019’da araçta 805 km’den fazla menzil sunulacağını söylese de maalesef öyle şey olmayacak. Son olarak Cyberbeast olarak adlandırılan ve 515 km menzil sunabilen bir versiyon satışa sunulacak. Maksimum 209 km/s hıza çıkabilen bu versiyon, oldukça iyi bir performans sunacak. Standart versiyonlar maksimum 180 km/s hıza çıkabilecek.

Buna ek olarak 4 çeker ve Cyberbeast versiyonları için şirket, menzil uzatıcılarla birlikte 756 ve 708 km menzil sunulabileceğini de belirtti. Henüz şirket, bu sistemin detaylarını açıklamadı. Fiyat tarafına gelirsek araç, söz verildiği gibi 40.000 dolardan başlayan bir fiyat etiketine sahip olmayacak. Standart versiyon 60.990 dolarlık, 4 çeker versiyon 79.990 dolarlık ve Cyberbeast versiyonu 99.990 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak. Her ne kadar aracın seri üretimi başlasa da 2025 yılına kadar tam kapasiteyle üretim gerçekleşmeyecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Yusuf Şimşek
Yusuf Şimşek
5 ay önce

Şahane araç, şahane yazar

Başa dön tuşu