iPhone 15’in beklemeye değer özellikleri neler?

Yaz aylarında iPhone satın almak pek çok kişinin kafasında soru işaretlerine sebep oluyor. Özellikle her yıl Eylül ayında yeni nesil iPhone ailesinin tanıtılacağını düşündüğümüzde pek çok kişi alıp almamak arasında kararsız kalıyor. Bu yazımızda sizlere önümüzdeki aylarda iPhone 14 serisinden bir cihaz almak yerine iPhone 15 serisini beklemenize değecek özelliklerinden bahsetmek istiyoruz.

İlk olarak ekran tarafından başlamak istiyorum. Bu sene iPhone 15 ailesinde ekran boyutları konusunda herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Büyük ihtimalle çözünürlük konusunda da pek bir farklılık bizlerin karşısına çıkmayacak. Ancak şu anda sadece iPhone 14 Pro modellerinde olan Dynamic Island ekran teknolojisinin bu sene standart modellere de getirilmesi bekleniyor. Bu da daha uygun fiyatlara daha yüksek ekran kasa oranına sahip iPhone’lar alabileceğiniz anlamına geliyor.

iPhone 15 beklemeye değer özellikleri

Kamera tarafına gelirsek iPhone 15 ve 15 Plus modellerinin 48 MP’lik iPhone 14 Pro’da gördüğümüz ana kameraya kavuşacağı iddia ediliyor. Buna ek olarak 15 Pro Max modelinde 14 Pro’dan farklı olarak daha iyi optik zoom yapabilmesi için periskop stili lensin kullanılması bekleniyor.

Kasa tarafında ise bu sene 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde paslanmaz çelik yerine titanyum kullanacağı düşünülüyor. Bu da cihazların daha hafif olacağı ve daha rahat bir şekilde kullanılabileceği anlamına geliyor. Ayrıca sessize alma tuşunun Pro ailesinde özelleştirilebilir bir tuşa dönüştürülmesini bekliyoruz.

Tüm bunlara ek olarak port tarafında da değişiklik yaşanması bekleniyor. Şu anda Apple, 2012 yılından beri Lightning girişiyle bizlerin karşısına çıkıyor. Ancak Avrupa Birliği’nin son zamanlardaki baskısıyla birlikte şirketin iPhone 15 ailesinde USB-C portuna yer vereceği düşünülüyor. Eğer halihazırda USB-C ile şarj ettiğiniz cihazlarınız varsa bu sizin işlerinizi kolaylaştırabilir.

Son olarak fiyatlardan da bahsetmek istiyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da iPhone 15 Pro’nun iPhone 14 Pro modeline kıyasla daha pahalı olması bekleniyor. Her yıl bu şekilde iddialar ortaya atıldığı halde herhangi bir değişiklik olmadığı için bunun gerçek olup olmadığını bilmiyoruz. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu