Lucid, Aston Martin’in elektrikli araçlarına güç verecek

Lucid Motors, son zamanlarda oldukça öne çıkan elektrikli otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Air modeliyle birlikte ABD’de oldukça ilgi çekmeyi başaran marka, ilerleyen dönemlerde ürün gamına yeni modeller de ekleyerek büyümeyi hedefliyor. Son yapılan açıklamalara göre şirket, bundan böyle İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in tedarikçilerinden biri olacak.

Lucid Motors tarafından yapılan basın açıklamasına göre şirket, Aston Martin tarafından gelecekte üretilecek olan tamamen elektrikli araçlara motor, batarya ve teknoloji tedarik edecek. Bu anlaşmayla birlikte marka ilk kez kendi dışındaki üreticilere parça verecek. Aston Martin, yaptığı açıklamalarda şirketin yüksek performanslı çift motorlu güç ünitesi de dahil olmak üzere tescilli elektrikli güç ünitesi teknolojisinden, batarya teknolojisinden ve Wunderbox şarj teknolojisinden yararlanacaklarını belirtti.,

Lucid, Aston Martin'in elektrikli araçlarına güç verecek

Aston Martin yönetim kurulu başkanı Lawrence Stroll açıklamalarında şunları söyledi: “Lucid Motors ile yapılan tedarik anlaşması, Aston Martin’in gelecekteki EV liderliğindeki büyümesi için ezber bozan bir şey. Stratejimize ve gereksinimlerimize dayanarak Lucid’i seçtik ve gelecekteki BEV ürünlerimiz için endüstrinin en yüksek performansına ve en yenilikçi teknolojilerine erişim sağladık.”

Takvimler 2020’yi gösterdiğinde İngiliz otomobil üreticisi finansal olarak stabiliteyi sağlayana kadar herhangi bir tamamen elektrikli otomobil üretmeyeceklerini söylemişti. Şu anda Aston Martin F1 takımının da sahibi olan Kanadalı milyarder Lawrence Stroll, 2020’de markanın yüzde 25 hissesini satın aldı. Mercedes-Benz’in bugün itibariyle şirkette 9.4’lük hissesi bulunsa da bir aralar bunu yüzde 20’ye çıkarmak istediği belirtilmişti.

Anlaşmanın bir parçası olarak Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, Aston Martin’in hibrit ve elektrikli güç ünitelerine erişmesine izin verdi. Şimdilik Lucid Motors ile Mercedes-Benz arasında herhangi bir etkileşim olup olmayacağı bilinmiyor. Her ne kadar şu anda Aston Martin’in F1 takımı Mercedes-Benz’in güç ünitesi kullansa da 2026 itibariyle takımın Honda’yla çalışması bekleniyor. İlerleyen günlerde yapılacak yeni açıklamalarla birlikte Aston Martin’in şirketlerle olan iş birlikleri daha net olarak karşımıza çıkacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu