Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, yeni render görselleriyle karşımızda

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun yıllardır katlanabilir telefonlarla bizlerin karşısına çıkıyor. Yıllardır süren çalışmaların ardından şirket, oldukça başarılı cihazlar üreterek katlanabilir cihaz pazarında birinciliğini sürdürüyor. Bu birinciliği sürdürmek amacıyla markanın önümüzdeki haftalarda tanıtmasını beklediğimiz yeni katlanabilir telefon modelleri Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, resmi olmayan render görselleriyle bizlerin karşısına çıktı.

SnoopyTech tarafından yayınlanan render görsellerine baktığımızda bizleri Z Fold 5 tarafında 3 farklı, Z Flip 5 tarafında ise 4 farklı renk seçeneğinin karşıladığını görüyoruz. Z Fold 5’te Buz Mavisi, Krem ve Phantom Siyahı renkleri karşımıza çıkarken Z Flip 5’te Krem, Grafit, Nane ve Lavanta renkleri çıkıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5, yeni render görselleriyle karşımızda

Render görsellerine baktığımızda cihazların renklerinin biraz da olsa değiştiğini ve mevcut modellere kıyasla inceldiklerini görebiliyoruz. Aktarılanlara göre iki cihazda da Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin yükseltilmiş versiyonu yer alacak. SnoopyTech tarafından sızdırılanlara göre Fold 5’in katlanmış şekildeki en ince kalınlığı Galaxy Z Fold 4’ün 14.2 mm’lik kalınlığının aksine 13.4 mm olarak karşımıza çıkacak.

Samsung Galaxy Z Flip 5’in katlandığındaki en ince kalınlığı ise bir önceki modele kıyasla 15.9 mm’den 15.1 mm’ye kadar düşecek. Ayrıca Z Fold 5, mevcut modele kıyasla 10 gram daha hafif olarak bizlerin karşısına çıkacak. Son sızıntıda cihazın telefoto kamerasının 12 MP olacağı da belirtildi. Zira daha öncesinde Z Fold 4’te karşımıza çıkan 10 MP’lik sensörün kalacağı düşünülüyordu.

Tüm bunlara ek olarak SnoopyTech, yaptığı paylaşımlarda iki cihaz için de 128 GB’lık ve 1 TB’lık versiyonlara yer vermedi. Şimdilik bu durum bu versiyonları göremeyeceğimiz anlamına gelmese de daha net bir bilgiye ilerleyen günlerde ulaşacağız. Ayrıca batarya ömrü, Wi-Fi bağlantısı ve RAM gibi diğer detayların aynı olacağı düşüncesiyle ayrıntılı bilgi paylaşılmadı. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu