Tesla Türkiye, Model Y teslimatlarını erteledi!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz aylarda yaptığı lansmanla birlikte Türkiye pazarına giriş yaptı ve siparişleri almaya başladı. Yüksek talep sebebiyle marka, bu yıl içerisinde satmayı planladığı tüm araçların bir gün içerisinde siparişlerini almayı başardı. Her ne kadar geçtiğimiz haftalarda ilk teslimatlar başlasa da son günlerde Model Y teslimatlarında bazı sıkıntılar meydana geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Tesla Türkiye tarafından ülkemize getirilen araçlar limanda görüntülendi. Bu da araçların kısa bir süre içerisinde teslim edileceği düşüncesinin yayılmasına sebep oldu. Ancak şirket tarafından kısa bir süre önce araç sahiplerine atılan mail, durumun pek de bu şekilde olmayacağını belirtiyor.

Tesla Türkiye, Model Y teslimatlarını erteledi!

Tesla Türkiye tarafından atılan mailler şu şekilde:

Merhaba,


Aracınızı sorunsuz bir şekilde teslim aldığımızı ve gümrük işlemlerinin tamamlandığını sizlere iletmek isteriz. Ancak, tescil işlemlerinizi ÖTV sisteminde yaşanan beklenmedik bir sorun nedeniyle gerçekleştiremiyoruz. Bir çözüm üzerinde çalışırken teslimat tarihinizi ötelemek zorundayız.

Teslimat tarihinizi tekrar planlayabildiğimizde sizlere tekrardan ulaşacağız. Yaşanan olumsuzluklar için özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Tesla Ekibiniz

Atılan maile baktığımızda erteleme sebebinin ÖTV tarafındaki sıkıntılar sebebiyle gerçekleştiğini net bir şekilde anlayabiliyoruz. Henüz şirketten ÖTV tarafındaki probleme dair detaylı bir açıklama gelmedi. Ancak bu problem ÖTV’de yaşanabilecek herhangi bir değişiklik sebebiyle ortaya çıkmış olabilir.

En son yapılan güncellemelerle birlikte elektrikli otomobillerdeki ÖTV sistemi şu şekilde:

Motor gücü 160 kW ve altıÖTV Matrahı 1.250.000 ₺’yi aşmayan%10
Motor gücü 160 kW ve altıÖTV Matrahı 1.250.000 ₺’yi aşan%40
Motor gücü 160 kW üstüÖTV Matrahı 1.350.000 ₺’yi aşmayan%50
Motor gücü 160 kW üstüÖTV Matrahı 1.350.000 ₺’yi aşan%60

Şimdilik Resmi Gazete tarafında baktığımızda ÖTV konusunda herhangi bir değişiklik bizleri karşılamıyor. İlerleyen günlerde yapılacak yeni açıklamalarla birlikte daha ayrıntılı bilgiye sahip olacağız. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Tesla Türkiye, teslimatları ÖTV’de yapılacak bir değişiklik sebebiyle mi erteledi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu