Yeni nesil Fiat Doblo Türkiye’de satışa sunuldu

Dünya pazarlarına ihraç edilmek hedefiyle 2000 yılında Tofaş Fabrikası’nda üretilmeye başlanan ve Tofaş’ta üretildiği 23 yıl boyunca pek çok başarıya imza atan yeni Fiat Doblo beşinci nesliyle ülkemizde satışa sunuldu.

Yeni Nesil Doblo; 1,5 litrelik iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlardan ilki, 100 HP güç üreten ve 6 ileri manuel şanzıman ile kombinlenmiş dizel motor. İkinci motor seçeneğine ise 130 HP güce 6 ileri manuel şanzıman ve 8 ileri tam otomatik şanzımanlar eşlik ediyor. Üst seviyede konfor, performans ve ekonomi sunan yeni nesil Doblo’nun 100 HP’lik motoru 250 Nm tork üretirken; WLTP normlarına göre birleşik 5,6,-5,7 lt / 100 km aralığında yakıt tüketimi sunuyor. Yeni Nesil Doblo’nun 130 HP gücüdeki 1,5 litrelik dizel motoru ise 5,9-.6,0 lt / 100 km aralığında yakıt tüketimi sunuyor.

Yeni nesil Fiat Doblo Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni Nesil Doblo, renk seçenekleriyle de göz alıyor. Doblo; Akdeniz Mavi, Platin Gri, Buz Beyazı, İnci Siyahı ve Artense Gri renkleri ile FIAT showroomlarındaki yerini alıyor. Yeni Doblo, bir önceki neslinde olduğu gibi Cargo ve Combi gövde tipleriyle satışa sunuluyor. Doblo’nun ticaretin profesyonelleri için geliştirilen Cargo gövdesinde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, karanlık sensörü yolcu tarafı sürgülü kapı, 180 derecelik, iki yana açılabilen camsız arka kapılar standart olarak sunuluyor. Tercihe göre; kullanıcılar sürücü tarafı sürgülü kapı ve camlı arka kapıları opsiyonel olarak satın alabiliyor.  

Doblo Cargo kısa şaside 4403mm uzunluğa sahipken; Maxi seçeneğinde 4753mm uzunluğa kadar ulaşıyor. Yeni Doblo Cargo, yükleme alanıyla da fark yaratıyor. Modüler Kargo (Magic Cargo) özelliği sayesinde elde ettiği 0.5 m3’lük ek taşıma hacmiyle beraber; toplamda 4,4 m3’e kadar yükleme hacmi sunuyor. Doblo Cargo’nun 980 kg’a varan taşıma kapasitesi bulunuyor.

En yeni teknoloilerle donatılan Doblo’da, elektrikli park freni, yokuş-kalkış destek sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, uzun far asistanı, yarı otomatik park asistanı, kör nokta uyarı sistemi, ön çarpışma uyarı ve acil durum freni, şerit takip sistemi, yorgunluk uyarı asistanı gibi özellikler de  bulunuyor.

Fiat Doblo, Cargo ve Combi gövde seçenekleriyle, Haziran ayında, FIAT bayilerindeki yerini alıyor. Doblo Cargo lansmana özel 509 bin 900 TL’den, Doblo Combi ise 644 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla sahiplerini bekliyor.

Yeni Doblo’nun elektrikli motorla donatılan versiyonu, yılın son çeyreğinde FIAT bayilerindeki yerini alacak. E-Doblò 100 kW elektromotor ve 50 kW/h batarya kapasitesi ile WLTP döngüsünde 280 km’nin üzerinde menzil sunuyor. 100 kW’a kadar Hızlı Şarj sayesinde, 30 dakikada yüzde 80 şarja ulaşırken, içten yanmalı motorlarla aynı CARGO boyutları ve özellikleri ile yollara çıkıyor. Dizel motor seçenekli versiyon ile aynı yükleme hacmine sahip olan E-Doblo, 800 KG’lik istihap haddi sunuyor. E-Doblo’nun ülkemizde 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu