Android Auto, elektrikli otomobiller için yeni özellikler ekliyor

Google, Android Auto için son zamanlarda yaptığı yeni güncellemelerle birlikte sessiz bir şekilde elektrikli otomobillere yönelik yeni hizmetler ekliyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre yeni güncellemelerle birlikte sistem, manuel bir şekilde aracınızın elektrikli bir otomobil olup olmadığını tanımlayabilecek ve buna göre sistemdeki Google Maps’te elektrikli otomobil özelliklerini aktif edecek.

Bu özellik, Android Auto sisteminin yerleşik menüsündeki yeni “EV Ayarları” kısmında ortaya çıktı. Buna ek olarak artık sistem, aracınızın şarj soketini seçmenize olanak tanıyacak. J1772, CCS (Combo 1 – 2), Type 2 ve CHAdeMO soketleri kullanıcılar tarafından seçilebilecek. Her ne kadar birçok şarj soketi seçenekler arasında yer alsa da Tesla’nın NACS soketine sistemde yer verilmiyor. İlerleyen zamanlarda yapılacak yeni güncellemelerle birlikte bunun da ekleneceğini düşünüyoruz.

Android Auto, elektrikli otomobiller için yeni özellikler ekliyor

Buna ek olarak kodlara bakıldığında aracınızın batarya seviyesini görmenizi sağlayacak çeşitli yapılar gözüküyor. Ancak detaylı bilgi olmaması sebebiyle bu özelliğin gelip gelmeyeceği net olarak bilinmiyor.

Google, Android Auto sistemindeki bu özelliklere 9.5 sürümünden beri çalışıyor. Aktarılanlara göre 9.9 ile birlikte şirket, bunları sunmaya başladı. Zira SmartDroid tarafından aktarılanlara göre Almanya’da özellikle görünmeye başladı. Her ne kadar sisteme oldukça iyi özellikler eklense de Tesla ve Rivian gibi üreticiler hem Android Auto’yu hem de Apple CarPlay’i sunmayı reddediyor. Ancak diğer şirketler şu anda bu tarz sistemleri sunuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce yeni eklenen özellikler sürüşü daha konforlu hala getirir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Kaynak
9to5Google

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu