Apple, ChatGPT rakibi yapay zeka botu geliştiriyor!

Aktarılanlara göre şirket, yapay zeka botunu önümüzdeki yıl tanıtacak.

Ünlü Analist Mark Gurman tarafından paylaşılan son bilgilere göre teknoloji devi Apple, Open AI ve Google’a rakip olmak amacıyla yapay zeka araçları geliştiriyor. Şirket tarafından geliştirilen sohbet botunu mühendisler Apple GPT olarak adlandırıyor. Her ne kadar marka şimdilik yapay zeka sohbet botunu müşterilerle buluşturmayı düşünmese de gelecek yıl muhteşem bir duyuru yapmaya hazırlanıyor.

Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, çeşitli dil modelleri yaratmak adına Ajax kod adlı kendi framework’ünü geliştirdi. Google JAX ile geliştirilen Ajax framework’ü Google Cloud’da çalışıyor. Apple tarafından geliştirilen chatbot şu anda güvenlik sebebiyle sadece belirli şirket çalışanları tarafından kullanılıyor. Geliştirilen yapay zeka aracını kullanabilmek için markanın özel onay vermesi gerekiyor.

  • Apple, ChatGPT rakibi yapay zeka botu geliştiriyor!
  • Apple, ChatGPT rakibi yapay zeka botu geliştiriyor!

Şimdilik şirketin mühendisler yapay zeka botunu kullanarak ürün geliştirilme aşamasında sunulması gereken metinleri özetliyor. Ayrıca verilen metinler doğrultusunda çalışanlar çeşitli soruları da yapay zeka botuna soruyor. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre şirket tarafından geliştirilen chatbot’un ChatGPT gibi standart yapay zeka sohbet botlarından herhangi bir farkı bulunmuyor.

Tüm bunlara ek olarak teknoloji devi Apple, bu alanda kendini daha da geliştirebilmek adına yapay zeka alanında deneyimli çeşitli mühendisleri de bünyesine katmaya çalışıyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Apple, kendi yapay zeka sohbet botuyla iyi bir başarıya ulaşabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu