Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine zam yapacak!

Böylece iPhone 14 Pro şirketin son 1.000 doların altında fiyat etiketine sahip Pro cihazı olacak.

Bloomberg tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre teknoloji devi Apple, akıllı telefon satışlarındaki öngörülen düşüş sebebiyle iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde zam yapmaya hazırlanıyor.

Bloomberg tarafından elde edinilen bilgilere göre Apple, bu yıl yaklaşık 85 milyon adet iPhone 15 üretmeyi planlıyor. Zira şirket, geçtiğimiz yıl 90 milyon adet iPhone 14 üretimini planladı. Marka, son zamanlarda enflasyon oranlarında yaşanan artışlarla birlikte üretim sayısını azaltıp gelirini aynı seviyede tutmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda standart modellere zam yapmak yerine Pro modellere zam yapmayı planlıyor.

  • Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine zam yapacak!
  • iPhone 14 serisinin Türkiye'de vergileri ne kadar?

Şu anda teknoloji devi çeşitli sorunlarla uğraşıyor. Aktarılanlara göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin ekran tedariğinde çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Bu durumun üretim adetlerine nasıl bir etki edeceği bilinmiyor. Ayrıca şirket, akıllı telefon satışlarındaki düşüşler sebebiyle iPhone 14 için ek 6 milyon adetlik üretim planını rafa kaldırdı.

iPhone 11 Pro ve Pro Max’in tanıtımından beri cihazlar 999 ve 1.099 dolarlık başlangıç fiyatlarıyla karşımıza çıkıyor. Şimdilik şirketin ne kadarlık zam yapacağı bilinmiyor. 9to5Mac tarafından aktarılanlara göre iPhone 15 ve Plus modellerinde herhangi bir zam yapılmayacak ve 799 – 899 dolarlık fiyat etiketleriyle bizlerin karşısına çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Apple, yeni iPhone modellerinin fiyatlarına zam yapacak mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu