Audi, Çinli rakiplerinden ‘EV’ platformu almak istiyor

Alman otomobil üreticisi Audi, son zamanlarda elektrikli otomobillere oldukça önem veriyor. Şirket, elinden gelindiğince yeni modeller piyasaya sürerek ürün gamını genişletiyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Volkswagen Grubu tarafından geliştirilen Ölçeklenebilir Sistem Platformu (SSP) geciktiği için marka, Çinli bir rakibinden elektrikli otomobil platformu satın almayı düşünüyor.

Automobilwoche tarafından aktarılanlara göre Audi, elektrikli otomobil geliştirme konusunda daha hızlı olmak istiyor ve bu amaçla rakiplerinden elektrikli araç platformu satın alabilmek için görüşmeler gerçekleştiriyor. Şimdilik net bir tarih bilinmese de 11 Temmuz’da yönetim kuruluyla ve Volkswagen Grubu CEO’su Oliver Blume ile yapılacak toplantıyla birlikte platform alımıyla ilgili kararlar verilecek.

Volkswagen‘in SSP platformu üzerine inşa edilecek olan ilk modeli Project Trinity olacak. Her ne kadar şirket aracı 2026’da tanıtacağını belirtse de gecikmeler sebebiyle 2029’a kadar tanıtılmayacağı düşünülüyor. Bu da oldukça büyük bir zaman kaybı anlamına geliyor.

Şu anda Audi, Çin’de MEB platformu üzerinde inşa edilen Q4 e-tron ve Q5 e-tron modellerinin satışını gerçekleştiriyor. Şirket ve şirketin Çin’deki ortağı FAW, şu anda Premium Platform Electric (PPE) üzerine inşa edilecek modelleri üretmek adına yeni bir fabrika inşa ediyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Audi, Volkswagen Grubu’nu beklemeli mi yoksa da Çinli üreticilerden elektrikli otomobil platformu satın almalı mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu