Beklenen oldu: Tesla Cybertruck üretimi başladı!

Aracın teslimatlarının kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, kısa bir süre öncesinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Cybertruck modelinin üretimine başladığını duyurdu. Açıklamada ilk seri üretim aracın şirketin Texas’ta yer alan Giga Texas fabrikasında üretildiği belirtildi.

Tesla, dikkat çeken tasarıma sahip Cybertruck pick-up modelini Kasım 2019’da ilk kez tanıttı. Tanıtımla birlikte araç oldukça beğenildi ve yaklaşık 1.7 milyon ön sipariş alındı. Her ne kadar aracın seri üretime girmesi kısa bir süre içerisinde beklense de pandeminin patlak vermesiyle oldukça ertelendi.

Tesla Cybertruck, boyasız kaportası ve keskin tasarım hatlarıyla oldukça dikkat çekmeyi başarıyor. Standart pick-up modellerine benzemeyen araç, Tesla deneyimini pick-up’lara da taşıyacak. Şirketin CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda hissedarlar toplantısı sırasında aracın yılda 250.000 adet ile 500.000 adet arasında satacağını tahmin ettiğini belirtti.

Şimdilik markanın ilk araçları müşterilere ne zaman teslim edileceği bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz aylarda yapılan duyurularda ilk teslimatların 2023’ün 3. çeyreğinde gerçekleşebileceği belirtilmişti. Bu da teslimatların oldukça yakın olduğunu bizlere gösteriyor. Aracın güncel teknik özellikleri henüz bilinmiyor. Ancak rakiplerine göre daha iyi bir menzil ve güç verileri sunması bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce tamamen elektrikli Tesla Cybertruck nasıl gözüküyor? Tesla’nın elektrikli pick-up modeli tahmin edildiği kadar sevilip dünya genelinde çok satabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu