BMW, 2023’ün ikinci çeyreğinde elektrikli satışlarını ikiye katladı!

Alman otomobil üreticisi BMW Group, yaptığı açıklamayla birlikte 2023’ün ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11’lik bir artışla 626.726 adet satış gerçekleştirdiğini açıkladı. Detaylı bir şekilde sayılara baktığımızda bunların 553.369 adedini BMW, 71.816 adedini ise Mini oluşturuyor.

Satışları sınıflandırdığımızda ise tamamen elektrikli otomobil tarafından bizleri oldukça heyecanlandıracak rakamlar karşılıyor. Açıklamaya göre 2. çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 117’lik bir atışla 88.289 adet tamamen elektrikli otomobil satışı gerçekleştirildi. Bu başarı ile birlikte yeni bir rekor kırıldı ve ilk defa BMW’nin tarihinde elektrikli araçların payı yüzde 14.1’e yükseldi.

PHEV (Şarj Edilebilir Hibrit) tarafına gelirsek orada yüzde 14’lük bir düşüşün yaşandığını görüyoruz. Şirketin elektrikli otomobil satış tablosu şu şekilde:

  • BEV (Tamamen Elektrikli Otomobiller) – 88.289 adet
  • PHEV (Şarj Edilebilir Hibrit) – 46.693 adet

2023 yılının başından yapılan hesaplamaya göre BMW Group, bu yıl yaklaşık 153.000 adet tamamen elektrikli otomobil satmayı başardı. Yapılan paylaşıma göre adetler şu şekilde:

  • BEV (Tamamen Elektrikli Otomobiller) – 152.936 adet
  • PHEV (Şarj Edilebilir Hibrit) – 92.532 adet

Özellikle son zamanlarda grubun pek çok farklı modelini hem elektrikli hem de içten yanmalı olarak piyasaya sürmeye başlaması bazı müşterilerin tercihlerini elektrikli versiyonlardan yana kullanmasına sebep oldu. Ayrıca tamamen elektrikli olarak geliştirilen özel modeller de hem ülkemizde hem de dünyada oldukça ses getirdi. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu