BMW’den iki yeni müjde: Akıllı Gözlük ve CE 02

Alman otomobil üreticisi BMW, uzun zamandır BMW CE 04 elektrikli motosiklet modelini ülkemizde satıyor. Elektrikli olmasıyla dikkat çeken modelin ardından şirketten yeni bir ürün daha geldi. Marka, yeni BMW CE 02 elektrikli motosikletini ve motorcular için akıllı gözlük modelini tanıttı.

İlk olarak BMW CE 02 elektrikli motosiklet modelinden başlamak istiyorum. Genel hatlarıyla motosiklete baktığımızda fütüristik bir tasarımın bizlerin karşısına çıktığını görüyoruz. Standart motosiklet modellerinin aksine daha keskin çizgilere sahip olan araç, oldukça şık gözüküyor. Aktarılanlara göre 2024 yılının bahar aylarında satın alınabilecek olan motosiklet modeli yurt dışında 7.600 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

  • BMW CE 02 ve akıllı gözlük modelleri duyuruldu

Teknik tarafa geldiğimizde bizleri 2 farklı versiyon karşılıyor. 119 kg ağırlığında olan versiyon, 5 beygir güç üretebiliyor ve maksimum 45 km/sa hıza çıkabiliyor. Ayrıca 45 km karma kullanım menzili sunabiliyor. 132 kg ağırlığa sahip diğer versiyon ise 15 beygir güç üretebiliyor ve maksimum 95 km/sa hıza çıkabiliyor. Ayrıca 90 km karma kullanım menzili sunabiliyor. 0.9 kW ve 1.5 kW şarj seçeneklerine sahip olan elektrikli motosiklet düşük güçte yüzde 20’den yüzde 80’e 170 dakikada şarj olabilir.

Güçlü seçenekte ise 0’dan 100’e 330 dakikada şarj olabiliyor. Daha çok gençlerin kullanımı hedeflenerek geliştirilen elektrikli BMW CE 02, 3.5 inç boyutundaki renkli bir ekranla bizlerin karşısına çıkıyor. Üst versiyonda ısıtmalı kol bölümleri ve akıllı telefon bölümü sunan elektrikli motosiklette USB-C girişi ve anahtarsız giriş sistemi de sunuluyor.

Elektrikli motosiklete ek olarak BMW, yeni bir akıllı gözlüğün de tanıtımını gerçekleştirdi. HUD ekrana sahip olan akıllı gözlük sayesinde hız ve navigasyon gibi bilgiler sürücünün gözünün önüne geliyor ve dahili pil ile birlikte 10 saatlik kullanım sunuyor. Açıklamalara göre gözlük 757 dolarlık bir fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu