Disney Plus, birçok orijinal içeriği platformdan kaldırdı

Disney Plus, geçtiğimiz yıl ülkemizde de kullanıma sunularak pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle içerisinde bulunan birçok orijinal Türkçe içerikler izleyicilerin dikkatini çekti ve platformun abone sayısı giderek artış gösterdi. Ancak platform, bu hafta sonu pek çok Türk yapımı içeriği kaldırdı. Bu durum, herkesin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. Gelin hep birlikte bu duruma daha detaylı bir şekilde yakından bakalım.

İlk olarak sosyal medyaya baktığımızda Ermeni topluluklarının Disney Plus platformunu tehdit etmeleri sebebiyle yapımların kaldırıldığı düşünülüyor. Ancak şirketin son zamanlardaki politikalarına baktığımızda bu durum bundan farklı olabilir. Disney, son çeyrek mali raporları sırasında yaklaşık 1.8 milyar dolarlık tasarruf etmek için Disney Plus, Hulu ve Star Plus platformlarındaki çeşitli içeriklerin kaldırılacağını duyurdu.

Disney Plus, birçok orijinal içeriği platformdan kaldırdı

Ardından platform, Mayıs ayının sonuna geldiğimizde platformdaki Big Shot, Willow, The Mysterious Benedict Society, Better Nate Than Ever ve The One And Only Ivan gibi pek çok orijinal içeriği kaldırdı. Bu işlemle birlikte yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir tasarruf elde edildi. Ardından yapılan bir SEC başvurusunda şirket, son çeyreğin sonlarına doğru yaklaşık 400 milyon dolarlık bir kaldırma işlemi daha yapacağını belirtti.

Ardından bu hafta sonu Disney Plus, yaptığı başvuru sonucunda orijinal içerikleri kaldırdı. Ne yazık ki bu dalgada Bursa Bülbülü, Recep İvedik 7, Dünyayla Benim Aramda ve Kral Şakir Geri Dönüşüm gibi pek çok Türk yapımı içerik de platformdan kaldırılmış oldu. Disney CEO’su Bob Iger, son yaptığı açıklamada bundan böyle sinemada yayınlanan içeriklere odaklanacaklarını ve yerel orijinal içeriklere platformda daha az yer vereceklerini belirtti. Disney Plus platformuna ek olarak Warner Brothers Discovery ve Paramount da aynı şekilde bir politika izlemek istiyor.

Kısacası bu hamlelere baktığımızda geçtiğimiz hafta sonu yapılan hamlenin Türkiye özelinde olmadığını belirtebiliriz. Zira platform, dün Cumhuriyetimizin 100. yılında yayına girecek olan ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin olduğu Atatürk dizisinin fragmanının paylaşımını gerçekleştirdi. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!

Kaynak
What's On Disney Plus

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu