Ford Fiesta ölmedi! Elektrikli Fiesta’nın masada olduğu ortaya çıktı

Yoksa ID.2’ye Ford’dan bir teknik kardeş mi geliyor?

Ford, Volkswagen ile sürdürdüğü iş birliği kapsamında Fiesta defterinin tam anlamıyla kapanmamış olabileceğinin sinyallerini verdi. Fiesta’nın elektrikli bir versiyonla önümüzdeki dönemde VW’den alınacak bir platform ile yeniden yollara çıkabileceğini açıkladı.

7 Temmuz’da yaptığı duyuruyla Avrupa’da oldukça sevilen Fiesta’nın üretimini durduran Ford’un bu hamlesi özellikle son dönemde pek çok markanın küçük segmentteki modellerinin satışlarının düşmesinin ardından, bu araçlar için umutların tam manada tükenmemiş olabileceği yorumlarının yapılmasına neden oldu. Üretimin durdurulmasının ardından Ford’un Almanya Köln’deki fabrikası VW platformu üzerine inşa edilecek araçlar için donatılmaya başladı.

Ford’un Avrupa Binek Otomobiller Başkanı Martin Sander, Autonews ile yaptığı son röportajda VW ile oldukça yapıcı ve pozitif bir iş birlikleri olduğunu ve bunu daha da ileriye taşıyabilmek için yeni yollar aradıklarını belirtti. Buna ek olarak Ford Fiesta’nın elektrikli versiyonunu gözden çıkarmadıklarını ve Fiesta severler için bunun oldukça iyi olabileceğini söyledi.

Halihazırda Volkswagen, ID.3 platformu üzerinde küçük otomobiller geliştiriyor. Hatta buna ek olarak şirket, B segmentinde yer alacak tamamen elektrikli ID.2. modeli üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu sebeple ID.2 ile teknik kardeş olan ve 25.000 €’dan az fiyat etiketine sahip olan bir elektrikli Fiesta görebiliriz.

Sander, tüm bunlara ek olarak olası bir elektrikli Fiesta’ya yeşil ışık yakılması durumunda Ford’un önceliğinin ikinci nesil EV platformunu hazırlaması ve Avrupa kıtası için lokalize edilmesi olduğunu da söyledi.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektrikli Fiesta iyi bir satış başarısına ulaşır mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu