Google Asistan, uzun makaleleri özetleyebilecek

Şirket, özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan son paylaşımlara göre teknoloji devi Google, yapay zeka desteğiyle birlikte sesli Google Asistan’ın web sayfasındaki yazıları özetlemesi için çalışmalara başladı. Uygulamanın son sürümü olan (14.29)’da şirketin çalışmalarına dair kanıtlar ortaya çıktı.

9to5Google tarafından paylaşılanlara göre gelecekte yapay zekayla birlikte şirketin sesli asistanı oldukça kısa bir süre içerisinde web sayfalarında yer alan yazıları özetleyebilecek. Şu anda asistan, web sayfalarında yer alan uzun yazıları sesli bir şekilde okuyup 42 farklı dile çevirebiliyor.

Google Asistan, uzun makaleleri özetleyebilecek

Bu da ilerleyen dönemlerde Google Asistan’a seslenerek istediğimiz yazıları özetletebileceğimiz anlamına geliyor. Ekranda yer alan kuruluma göre seslendiğinizde karşınıza Lens ve Oku seçeneğine ek olarak Özetle seçeneği de çıkacak. 9to5Google şu anda özelliğin kullanılamadığını ve uyarı verdiğini belirtti. Buna ek olarak özelliği kullanabilmek için Chrome’dan web sayfasına giriş yapmanız gerekiyor.

Her ne kadar özetleme özelliği şimdilik geliştirilme aşamasında olsa da ilerleyen dönemlerde halka açıldığı zaman sadece Pixel telefonlarda kullanılabileceği iddia ediliyor. Şu anda elimizde buna dair net bir bilgi olmasa da Google, bazı özelliklerini sadece Pixel telefonlarında sunuyor. Bu sayede yurt dışında yaşayan kullanıcılar şirketin akıllı telefonlarını satın alarak bizden daha farklı bir Android deneyimine sahip olabiliyorlar.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz yapay zeka destekli özetleme özelliğini kullanır mıydınız? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu