Google, gazetecilere özel yapay zeka geliştiriyor!

Yapay zekadan gazeteciler de nasibini alacak.

The New York Times tarafından yapılan son paylaşımlara göre teknoloji devi Google, gazetecileri yardımcı olması amacıyla geliştirdiği yapay zekası Genesis’i Times, Washington Post ve Wall Street Journal gazetelerinin yöneticilerine gösterdi.

Bu gösteri sonucunda The Verge, Google çalışanlarından Jenn Crider’a ulaştı ve Genesis yapay zekasıyla ilgili bazı bilgiler edindi:

Haber yayıncılarıyla, özellikle de daha küçük yayıncılarla ortaklaşa olarak, gazetecilere çalışmalarında yardımcı olmak için yapay zeka destekli araçlar sağlamak için fikirleri keşfetmenin en erken aşamalarındayız. Örneğin, yapay zeka özellikli araçlar gazetecilere başlıklar veya farklı yazma stilleri için seçenekler konusunda yardımcı olabilir. Amacımız, gazetecilere bu gelişmekte olan teknolojileri işlerini ve üretkenliklerini artıracak şekilde kullanma seçeneği sunmaktır, tıpkı Gmail’deki ve Google Dokümanlar’daki insanlar için yardımcı araçlar hazırladığımız gibi. Oldukça basit bir şekilde, bu araçlar, gazetecilerin makalelerini bildirme, oluşturma ve gerçekleri kontrol etmede sahip oldukları temel rolün yerini almayı amaçlamaz ve edemez.

The New York Times, gösteride yer alan bazı gazetecilerle yaptığı röportajda Google tarafından geliştirilen Genesis yapay zekasının haber yazma işini hafife aldığını ve sadece gazetecilere yardımcı olabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Genel olarak baktığımızda gazetecilerin yerinin yapay zekanın almasının oldukça zor olacağını söyleyebiliriz. Özellikle yapay zekanın bir makine olması sebebiyle yapay zeka tarafından yazılan yazılarda gerçek duygu ve anlam bütünlüğü sunulamıyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu