IMEI kayıt ücreti arttı, Sarp Sınır Kapısı dolup taştı!

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararnameyle birlikte yurt dışından getirilen cep telefonları için IMEI kayıt ücreti artırıldı. Bu kapsamda normalde 6.091 ₺ olan ücret, oldukça büyük bir artışla 20.000 ₺’ye yükseldi. Açıklamada kararın 8 Temmuz itibariyle geçerli olacağı belirtildi.

Bunun üzerine uygun bir şekilde yurt dışından telefon almak isteyen pek çok kişi Sarp Sınır Kapısı’na akın etti. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlara göre sınırda binlerce insan Gürcistan’a geçerek daha uygun fiyata cep telefonu alabilmek için sıraya girdi.

Özellikle son zamanlarda artan dolar kuru ve ekonomik şartlar sebebiyle cep telefonlarına oldukça büyük bir oranda zam geldi. Bu zamlar sonucunda telefonlar daha ulaşılamaz hale geldi. Ancak bazı kişiler yurt dışında Türkiye’dekinin yarı fiyatına cihazlar satın alarak daha uygun bir şekilde cep telefonlarını Türkiye’de kullanabiliyorlardı.

Her ne kadar şu anda yapılan IMEI kayıt ücreti zamıyla birlikte yurt dışından getirilecek cihazlar daha pahalı hale gelse de Türkiye’de satılanlarla aralarında 15.000 ₺’ye varan fark bulunuyor. Ancak yol masrafı gibi diğer kalemleri de eklediğimizde Türkiye’den bu cihazları temin etmek daha mantıklı hale geliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce yurt dışından getirilen cep telefonları için yaptırılması gereken IMEI kayıt işlemine gelen zammın ardından farklı ülkelerden cep telefonu alım işlemlerinde düşüşler yaşanacak mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu