iPhone 14, bir sürücünün hayatını kurtardı!

Cihaz, kaza algılama sistemi sayesinde acil durum servisine uyarı gönderdi.

ABD’de Vernonia, Oregon’da kaza sonucu bilinç kaybı yaşayan bir kadın sürücüyü kaza algılama sistemine sahip olan iPhone 14 kurtardı.

Bugüne kadar Apple’ın kaza algılama sistemi pek çok farklı uçurumdan uçma vakalarında sürücülerin hayatına kurtarsa da Vernonia acil servisi ilk defa otomatik bir acil uyarı aldıklarını belirtti.

Fox 12 Oregon tarafından paylaşılan bilgilere göre Ashley ismindeki kadın sürücü 28 Temmuz günü gece sürüş yaptığı sırada birdenbire yol kenarına çarptı ve tepeden aşağıya yuvarlandı. Yuvarlanma sonucunda sürücü bilincini kaybetti.

Ardından iPhone 14 cihazlarında yer alan kaza algılama sistemi devreye girdi ve Columbia 911 İletişim Bölgesi’ne “araç kazası, bilinmeyen yaralanma” uyarısını gönderdi. Ardından ekipler bölgeye ulaştı ve tepeden aşağıya düşen aracı bularak kadın sürücünün hayatını kurtardı.

Apple, ilk olarak bu sistemi iPhone 14 serisiyle birlikte duyurmuştu. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu