Karsan e-JEST ve e-ATAK, 2023 yılında da Avrupa’da liderliğin en büyük adayı!

Global bir marka olma yolunda büyük adımlar atmaya devam eden Karsan, Avrupa’nın toplu ulaşımını elektrikli araçlarla yenilemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Avrupa’nın da önde gelen üreticileri arasında yerini alan Karsan, geliştirdiği yüksek teknolojili modellerle dünyanın dikkatini çekiyor. Bu kapsamda Karsan, en önemli ana pazarlarından İtalya’da kazandığı ihalelere yenilerini eklemeye devam ediyor. 2022 sene sonunda İtalya merkezli kamu alım hizmeti veren Consip kurumunun gerçekleştirdiği ihaleyi kazanan Karsan, 8 metre elektrikli lotunda ihale sonucuna göre e-ATAK modeli ile birinci sırada yer alarak, ipi yine önde göğüsledi. 

Türk otomotiv sanayinde 57 yılı geride bırakan Şirket, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası yılda tek vardiyada ~20 bin araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 99 bin metrekaresi kapalı toplam 203 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

Türk Otomotiv sanayisindeki tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşıma sektöründe “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu