KDV ve Cep Telefonu Kayıt Ücretlerine Zam Geldi! İşte yeni oranlar

Dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararlarla birlikte birçok harç ve vergi oranlarına zam geldi. Yapılan açıklamayla birlikte hem otomobillerden hem de teknolojik ürünlerden alınan Katma Değer Vergisi (KDV) artırıldı. Açıklamalarda yeni düzenlemenin 10 Temmuz itibariyle geçerli olacağı belirtildi.

Madde 1– 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın 1’inci maddesinin birinci fıkrasının;
a) (a) bendinde yer alan “yüzde 18” ibaresi “yüzde 20” şeklinde,
b) (b) bendinde yer alan “yüzde 8” ibaresi “yüzde 10” şeklinde,
değiştirilmiştir.

Buna ek olarak son zamanlarda artan zamlar sonucunda pek çok kişi yurt dışından telefon getirerek daha uygun fiyata telefon kullanmaya başlamıştı. Bunun da önüne geçmek adıyla dün gece yayınlanan kararnameyle telefonlarda pasaporta kayıt ücretine de zam geldi. Zam sonucu kayıt ücreti 6.091 ₺’den 20.000 ₺’ye çıkarıldı.

Karar Sayısı: 7344
Ekli “492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar”ın yürürlüğe konulmasına, 492 sayılı Harçlar Kanununun mükerrer 138 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.


492 SAYILI HARÇLAR KANUNUNA BAĞLI TARİFELERDE YER ALAN MAKTU HARÇ TUTARLARININ YENİDEN BELİRLENMESİNE DAİR KARARLAR
Madde 1- (1) 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı, (9) sayılı tarifenin “II-Sürücü belgesi harçları” başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları (maktu ve nispi harçların asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) yüzde 50 oranında arttırılmış, alınan Kanuna bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII-Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasında yer alan harç tutarı 20 bin TL olarak yeniden belirlenmiştir.
Madde 2- (1) Bu Karar yayımı tarihini izleyen gün yürürlüğe girer.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu