Koenigsegg, 2.332 beygirlik Gemera ile ilgili bilgiler verdi

Koenigsegg, dünyanın en güçlü 4 kişilik spor otomobili Gemera ile iddiasını bambaşka bir boyuta taşıyor.

Spor otomobil üreticisi Koenigsegg, geçtiğimiz dönemlerde Gemera modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımda aracın 1724 beygir güç üretebileceği ve 4 koltuklu olarak sunulacağı belirtildi. O dönemde 4 kişilik bir model için güç verileri oldukça fazla bulundu. Ancak son raporlara göre marka, bu gücü 2332 beygire yükseltecek ve çok farklı bir araç karşımıza çıkacak.

Aktarılanlara göre Gemera, elektrik destekli bir V8 üniteye sahip olacak. Ortadan motorlu bir tasarımla karşımıza çıkacak olan araç, kargo bölümü de yolculara sunacak. Bu araçta şöhreti pek de iyi olmayan LightSpeed şanzıman yerine Tourbillon adı verilen yeni bir şanzıman karşımıza çıkacak.

  • Koenigsegg, 2.332 beygirlik Gemera ile ilgili bilgiler verdi
  • Koenigsegg, 2.332 beygirlik Gemera ile ilgili bilgiler verdi

Koenigsegg, Gemera’da yer alacak Dark Matter adı verilen yeni bir Radial Flux E-motor geliştirdi. Dünyanın ilk altı fazlı otomotiv sınıfı E-motoru olan ünite, 810 beygir güç ve 1.250 Nm tork üretebiliyor. Alıcılar, Dark Matter motorunu üç silindirli çift turbo şarjlı bir motor olan Tiny Friendly Giant veya Jesko’dan alınan Koenigsegg’in 5.0 litrelik çift turboşarjlı V8’i ile birleştirebiliyorlar.

Jesko’dan alınan motor her ne kadar araca sığmasa da şirket tarafından yapılan ufak değişiklikler Gemera modelinde yer almasını sağlıyor. Bu sayede model, toplamda 2332 beygir güç ve 2.750 Nm tork üretebiliyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Koenigsegg Gemera modelinin sunacağı güç verileri nasıl? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu