Mercedes-Benz CLE Coupe, 5 Temmuz’da tanıtılacak

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, uzun zamandır yeni CLE Coupe üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar aracı pek çok casus fotoğrafçı test edilirken görüntülemeyi başardı. Herkes aracın ne zaman tanıtılacağını merak ediyordu. Şirket, yaptığı açıklamayla birlikte yeni CLE Coupe modelinin tanıtım tarihini duyurdu.

Mercedes-Benz tarafından yapılan son paylaşımlara göre E-Serisi ve C-Serisi Coupe modellerinin yerini tutacak olan CLE Coupe, 5 Temmuz’da yapılacak lansmanla birlikte tanıtılacak. Genel olarak paylaşılan görsele ve daha öncesinde çekilen casus fotoğraflarına baktığımızda modelin C-Serisini ve SL Roadster’a oldukça benzediğini söyleyebiliriz.

Mercedes-Benz CLE Coupe, 5 Temmuz'da tanıtılacak

Ön tarafta bizleri markanın son zamanlarda gördüğümüz yeni yüzünün karşılamasını bekliyoruz. Arka tarafta ise yeni C-Serisi’ndekine benzer tasarımı net bir şekilde görebiliyoruz. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri C-Serisi’ndekiyle benzer bir şekilde 12.3 inç boyutundaki dijital gösterge paneli ve 11.9 inç boyutundaki multimedya ekranı karşılayacak.

Teknik tarafa gelirsek henüz şirketten net bir bilgi paylaşılmasa da EPA verilerine göre kısa bir süre içerisinde aracın 300, 450 ve 53 varyantlarını göreceğiz. CLE Coupe 300’de bizleri C 300’den de alışık olduğumuz 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli ünitenin karşılayacağını düşünüyoruz. Büyük ihtimalle araç, 259 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilecek.

CLE 450 tarafına geldiğimizde ise E 450’de karşımıza çıkan 3.0 litrelik 6 silindirli üniteni bizleri karşılayacak. Bu ünite, toplamda 380 beygir güç ve 500 Nm tork üretebiliyor. En üst versiyon olacak olan Mercedes-AMG CLE 53’te ise turboşarjlı 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli bir ünite yer alacak. Güç ünitesi toplamda 435 beygir güç ve 560 Nm tork üretebilecek. Yeni Mercedes-Benz CLE Coupe’ye ait ayrıntılar yarın yapılacak lansmanla birlikte belli olacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu