Mercedes-Benz, Tesla’nın şarj sistemine geçiş yapacak!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, son yaptığı açıklamayla birlikte Kuzey Amerika’da 2025 itibariyle Tesla’nın şarj sistemi olan NACS’e geçeceğini ve gelecek yıl itibariyle Supercharger şarj istasyonlarının Mercedes otomobilleri için açılacağını duyurdu.

Geçtiğimiz dönemlerde Amerikan otomobil üreticilerinden Ford ve General Motors da Tesla şarj ağına katılacağını ve şirketin şarj sistemine geçiş yapacaklarını açıklamıştı. Mercedes-Benz, yaptığı bu hamleyle birlikte şirketin ağına katılan ilk Alman otomobil üreticisi oldu. Zira Volkswagen, hala bu konu hakkında görüşmelerini sürdürüyor.

Mercedes-Benz, Tesla'nın şarj sistemine geçiş yapacak!

Açıklamaya göre 2024 itibariyle şirket, araç sahiplerine Combined Charging System (CCS)’ten NACS’e dönüştürücü sunacağını da belirtti. Bu sayede gelecek yıl ABD’de herhangi bir elektrikli Mercedes aldığınızda size bu dönüştürücü verilecek. Ayrıca haritalar uygulamasında Tesla Supercharger şarj istasyonlarına da yer verilecek.

Özellikle son zamanlarda Tesla‘nın hükümetten destek almasıyla birlikte Kuzey Amerika’daki pek çok otomobil üreticisi NACS şarj soketine geçiş yapmayı kabul etti. Özellikle Supercharger’ların ABD’deki hızlı şarj ağının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturması buna sebep oldu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler?  Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu