Microsoft Edge, X platformunu tehlikeli olarak görmeye başladı!

Tarayıcı, platformu kullanan kişilere scam uyarısı gönderiyor.

Bleeping Computer tarafından yapılan son paylaşımlara göre Twitter’ın X olarak adını ve logosunu değiştirmesiyle Microsoft’un tarayıcısı Edge, güvenlik problemleri sebebiyle platforma giren kişilere scam uyarısı göndermeye başladı.

Yapılan paylaşımlara göre birçok tarayıcı her gün web sitelerinin favicon’larını takip ederek onları belli bir şekilde sınıflandırıyor. Twitter’ın ani bir şekilde logosunu değiştirmesi tarayıcının sayfası dolandırıcı veya taklit edici olarak algılamasına sebep oldu. Bu sebeple Edge, X uygulamasına giren kişilere çeşitli uyarılar göndermeye başladı: “Bu web uygulaması sizi farklı bir uygulama olduğunu düşünmeniz için kandırmaya çalışıyorsa, kaldırın.”

  • Microsoft Edge, X platformunu tehlikeli olarak görmeye başladı!

Şimdilik bu şekilde uyarılar çıksa da şirketin ilerleyen günlerde bunu düzelteceğini düşünüyoruz. Bu haftanın başlarında X platformunun başına bunun gibi bir olay daha geldi. Endonezya hükümeti daha öncesinde X.com üzerinden yasal olmayan çeşitli yayınlar yapıldığı gerekçesiyle uygulamaya girişleri sınırlandırdı.

Buna ek olarak Meta ve Microsoft gibi büyük şirketlerin elinde X adının çeşitli varyasyonlarının ticari hakları bulunduğu için ilerleyen dönemlerde bu isim değişikliği çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Yapılan değişiklikle birlikte Twitter’ın, yeni adıyla ‘X’in, Çin’in süper uygulaması olan WeChat gibi bir platforma dönüşmesi bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu