OpenAI ChatGPT’nin insan yüzünü analiz etmesinden endişeleniyor

Yapay zekanın gizlilik sorunlarına yol açması istenmiyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT uzun zamandır oldukça popüler ve milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Şu anda yayında olan sürümde kullanıcılar yapay zekaya çeşitli yazılar yazdırabiliyor ve merak ettikleri konulara dair cevapları alabiliyorlar. Standart versiyona ek olarak yapay zekanın bir de fotoğrafları analiz edebildiği üst bir sürümü bulunuyor.

Bu sürümde ChatGPT önemli kişilerin yüzlerini analiz edebiliyor ve onları hatırlayabiliyor. Ancak OpenAI, yapay zeka aracının yüz tanıma makinesi haline gelmesinden oldukça endişe duyuyor. Şu anda görme engelli ve 54 yaşındaki Bay Mosen tarafından yapay zeka aracının görsel analiz özellikleri test ediliyor.

  • Apple, ChatGPT rakibi yapay zeka botu geliştiriyor!

Test kapsamında Mosen, bulunduğu odalardaki eşyaları ChatGPT sayesinde tanımlayabiliyor ve ona göre hareket edebiliyor. Buna ek olarak sokakta da insanların yüzlerini analiz ederek Mosen’e yardımcı oluyor. Ancak son zamanlarda OpenAI, bu özelliği kullanımını Mosen için kapatmaya başladı.

Teknoloji şirketi yapay zeka aracının insan yüzlerini analiz ederek çeşitli güvenlik sorunlarına yol açmasını istemiyor. Buna ek olarak kendi kendine yeni beceriler elde edebildiği için bu analiz edilen yüzlerin farklı noktalarda kullanılmasından endişe ediliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce OpenAI’ın Mosen tarafından kullanılan ChatGPT’nin özel sürümü için kısıtlamalar getirmesi doğru mu? ChatGPT tarafından insan yüzlerinin analiz edilmesi gelecek dönemde çeşitli problemlere yol açabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu