Porsche Macan, içten yanmalı motorlara veda etmeyecek

Alman otomobil üreticisi Porsche, Audi ile birlikte geliştirdiği Premium Platform Electric (PPE) mimarisini 2024 yılında yeni nesil sadece tamamen elektrikli Porsche Macan ile birlikte tanıtacak. Her ne kadar normalde araç bu yıl tanıtılacak olsa da maalesef yazılım sorunları sebebiyle tanıtım tarihi ertelendi. Peki, elektrikli Macan ile birlikte içten yanmalı Macan’a ne olacak?

Automotive News Europe tarafından elde edilen son raporlara göre Porsche, içten yanmalı Macan’ın satışlarına planladığından daha uzun bir süre devam edebilir. Normalde marka, aracı ABD’de de 2025 ya da 2026 yıllarından itibaren satmayı düşünmüyordu. Ancak son aktarılanlara göre bu tarihler müşteri dönütleri üzerine değiştirilecek. Özellikle kullanıcıların ABD’de yeterli sayıda şarj istasyonu olmaması düşüncesi bu kararın alınmasında oldukça önemli bir rol oynuyor.

Porsche Macan, içten yanmalı motorlara veda etmeyecek

Porsche tarafından bayilerle Kanarya Adaları’nda gerçekleştirilen toplantıda da Porsche Macan modelinin içten yanmalı versiyonlarının satışının müşteri dönütleri üzerine devam ettirileceği belirtildi. Zira araç, 2022 yılında toplamda 86.724 adet satarak şirketin en çok satan ikinci modeli olmayı başardı.

Toplantı sırasında bayilere yenilenen Taycan ve tamamen elektrikli Macan da gösterildi. Buna ek olarak geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkan Mission X konsepti de toplantıda yer aldı. Her ne kadar şimdilik konsept için seri üretim planlarının olmadığı belirtilse de gelecekte araç, 918 Spyder’ın halefi olarak tanıtılabilir.

Porsche Macan modeline ek olarak şirket, diğer araçlarını da elektrifikasyon süreci kapsamında değiştiriyor. Örneğin şu anda marka, tamamen elektrikli Cayenne ve 3 sıralı koltuklara sahip tamamen elektrikli büyük bir SUV üzerinde çalışıyor. Ayrıca 718 Boxster ve 718 Cayman modelleri 2025 yıllarında elektrikli olarak bizlerin karşısına çıkacak. Şimdilik sadece 911 modeli kısa bir süre içerisinde tamamen elektrikli bir versiyona kavuşmayacak.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu