Renault 5, adım adım seri üretime yaklaşıyor!

Fransız otomobil üreticisi Renault, uzun süredir casuslar tarafından görüntülenen yeni Renault 5’in detaylı teaser görsellerini yayınladı. Genel olarak fotoğraflara baktığımızda araçların üzerinde kırmızı ve yeşil detaylara sahip siyah kamuflajların olduğunu görüyoruz.

2021 yılında gösterilen konsepte kıyasla araçta standart kapı kolları, biraz farklı görünün LED far – stop grubu ve yeniden tasarlanmış tamponlar karşımıza çıkıyor. Araç modern, sportif ve kompakt görünüyor. Ayrıca 1972 ve 1984’te piyasaya sürülen Renault 5’in birinci ve ikinci nesillerine ait detayları da net bir şekilde görebiliyoruz.

Renault 5, dikkat çeken teaser görselleriyle karşımızda!

Yeni Renault 5 modelinin yaklaşık 3.92 metre uzunluğunda olmasını bekliyoruz. Bu da aracın biraz da olsa Clio’dan kısa olacağını ve şehir içi kullanıma uygun olduğunu gösteriyor. Şimdilik iç mekana dair herhangi bir fotoğraf karşımıza çıkmasa da elektrikli otomobil olması sebebiyle kabinin çok daha ferah olmasını bekliyoruz. Büyük ihtimalle araçta çeşitli akıllı multimedya sistemleri sunulacak.

Yapılan açıklamalara göre Renault 5, yeni nesil elektrikli Nissan Micra’da da karşımıza çıkacak CMF-BEV platformu üzerine inşa edilecek. Araçta tek bir elektrik motoru yer alacak ve toplamda 136 beygir güç üretebilecek. Standart modelde 40 kWh batarya yer alacakken üst versiyonlarda 52 kWh’lik bir batarya sunulacak. Yüksek boyutlu batarya ile birlikte yaklaşık 400 km menzil sunabilecek.

Şirketin alt markası olan Alpine da aracın performanslı versiyonu olan A290_B konseptinin tanıtımını geçtiğimiz dönemde gerçekleştirdi. Aracın Avrupa pazarı için 2024 yılında tanıtılması bekleniyor. Son raporlara göre Renault, yeni nesil Renault 5 modelini 25.000 €’dan az bir fiyat etiketiyle satışa sunmayı planlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu