İçten yanmalı motorların geleceği sentetik yakıtların elinde mi?

Elektrik mi, sentetik yakıtlar mı?

Automotive News tarafından yayınlanan son rapora göre sentetik yakıtlar otomobil üreticilerinin gözüne girmeye başladı. Özellikle sentetik yakıtların standart içten yanmalı motorları elektrikli otomobiller gibi karbon nötr bir şekilde çalıştırabilmesi bunun en önemli sebepler arasında yer alıyor. Bu sayede otomobillerde herhangi bir değişiklik gerekmeksizin doğayı kirletmeden araçları kullanabiliyorsunuz.

İlk olarak elektrikli araçlar, ağırlıkları sebebiyle soru işaretlerine sebep oluyor. Standart otomobillerde bu durum pek de önemsenmese de iş spor otomobillere gelince durum oldukça değişiyor. Markalar içten yanmalı modellerde birkaç kilogramın hesabını yaparken bataryalar araca oldukça büyük bir yük bindiriyor.

İkinci olarak menzil problemini örnek gösterebiliriz. Her ne kadar pek çok otomobil üreticisi menzilleri artırmaya çalışsa da hava durumu gibi pek çok etken aracın alabileceği yola etkiliyor. Ayrıca şarj sürelerinin de uzun olması pek çok kişinin kafasında soru işaretlerine sebep oluyor.

Her ne kadar buraya kadar sentetik yakıtlar elektrikli araçlara kıyasla daha iyi gibi gözükse de sentetik yakıtların üretimi elektrik üretimi kadar kolay değil. Bu işlem sırasında yüksek miktarda su ve elektrik tüketiliyor. Bu da doğal kaynakların daha çabuk tükenmesine sebep olabilir. Şu ana kadar Porsche gibi bazı otomobil üreticileri sentetik yakıtlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce gelecekte sentetik yakıtlı otomobiller elektrikli araçlardan daha fazla tercih edilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu