Supra’ya BMW M4 CSL motoru mu geliyor?

Aracın önümüzdeki aylarda tanıtılması bekleniyor.

Toyota GR Supra’nın daha performanslı bir versiyonuna dair uzun zamandır internette pek çok söylenti dolanıyor. Her ne kadar şirketten resmi bir açıklama gelmese de bazı iddialara göre marka, performanslı Supra’yı piyasaya sürmeyi planlaıyor. Japonya’dan edinilen son rapora göre Toyota, Supra GRMN aracını tanıtarak Supra’nın içten yanmalı modeline veda edecek.

Şu anda Toyota, Supra’nın teknik parçalarını BMW Z4’ten tedarik ediyor. Son raporlara göre Toyota, buna devam ederek Supra GRMN modelinde de BMW M departmanın güç ünitesini bizlere sunacak. Buna ek olarak şirket, Gazoo Racing ekibinden de yardım alarak şaside çeşitli geliştirmeler yapacak.

  • Toyota Supra GRMN, BMW M4 CSL’in teknik kardeşi olabilir
  • Toyota Supra GRMN, BMW M4 CSL’in teknik kardeşi olabilir

Eğer iddialar doğruysa halihazırda BMW M4 CSL’de kullanılan çift turbolu 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli ünite modelde bizlerin karşısına çıkacak. Güç ünitesi şu anda M4 CSL’de 551 beygir güç ve 650 Nm tork üretebiliyor. Bu performans verisiyle birlikte daha sert ve alçaltılmış süspaniyona, daha büyük frenlere ve daha hafif bir gövdeye sahip Supra GRMN karşımıza çıkabilir.

Geliştirilmiş teknik tarafa ek olarak olası performanslı Supra’da daha sportif ve aerodinamik bir tasarımın bizlerin karşısına çıkmasını bekliyoruz. Ayrıca aracın çeşitli noktalarında ise GRMN logosuna yer verileceğini de düşünüyoruz.

Japon Best Car Web’in raporuna göre Supra GRMN en erken 2023’ün sonbahar aylarında tanıtılabilir. Her ne kadar dergi önümüzdeki ayları işaret etse de yıllar önce modelin 2020’de çıkış yapacağını belirtmişti. Mevcut nesil Toyota Supra, 2019 tanıtıldı ve aracın 2025’e kadar satışta olmasını bekliyoruz. Büyük ihtimalle modelin elektrikli halefi 2026 yılında bizlerin karşısına çıkacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu