Tesla, ABD’deki mağazalarına kendi robotunu koyacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz dönemlerde Optimus adını verdiği insansız robotunun tanıtımını gerçekleştirdi. Çok sayıda test amacıyla üretilen robot, üzerinde bulunan çeşitli kameralar ve sensörler yardımıyla hareket edebiliyor.

Erken geliştirilme aşamasında olan Optimus, çevresini algılayabildiği gibi insanların da hareketlerini taklit ederek kendine yeni yetenekler katabiliyor. Bu kapsamda Tesla, robotu daha fazla kişiye göstermek amacıyla ABD’deki mağazalarına Optimus’u koymaya başladı. Şimdilik robot herhangi bir hizmet sunmasa da araçların arasında oldukça ilgili çekici gözüküyor.

Aktarılanlara göre şirket, daha öncesinde satış hizmeti sunabilen robotlarını Çin’de denedi. Şimdi ise marka, bu deneme alanını büyütmek ve mağazalarında kendi robotlarını çalıştırmaya amaçlıyor. Özellikle son zamanlarda teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte robotların önemi giderek artırıyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu