Tesla, kamerası yanlış kalibre edilen araçlarını geri çağırıyor!

Geri çağırmadan 1.337 adet araç etkilenecek.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son yapılan açıklamayla birlikte içerisinde Model S, Model X ve Model Y araçlarının yer aldığı 1.337 adet otomobilini yanlış hizalanmış kameralar sebebiyle geri çağırdığını duyurdu.

Yapılan açıklamalara göre yanlış hizalanmış kameralar sebebiyle aracın ön çarpışma sistemi net bir şekilde çalışmayabilir veya aracın yarı otonom sürüş sisteminde çeşitli hatalarla karşı karşıya kalınabilir. Zira Tesla araçlarında radarlar yerine kameralar kullanılarak yarı otonom sürüş sisteminin kullanıldığını düşündüğümüzde kameralardaki hizanlanma hataları oldukça büyük sorunlara yol açarak sistemin düzgün çalışmasını engelleyebilir.

  • Mercedes-Benz, Tesla'nın şarj sistemine geçiş yapacak!
  • Tesla Türkiye, Model Y teslimatlarını erteledi!

“Etkilenen belirli araçlarda öne bakan kameraların hizalanma açısı spesifikasyonla uyumlu olmayabilir, bu da sürücüyü kullanılamayacakları konusunda uyarmadan otomatik acil frenleme, ileri çarpışma uyarısı ve şerit tutma yardımı dahil olmak üzere belirli aktif güvenlik özelliklerinin kullanılmasına neden olabilir. Sürücüyü kullanılamadıkları konusunda uyarmadan yukarıda belirtilen bazı aktif güvenlik özelliklerinin bulunması sürücünün kullanılamayan özelliklere güvenmesine neden olabilir ve bu da çarpışma riskini artırabilir.”

Tesla, bu hatanın düzeltildiğini ve yeni üretilen araçlarda olmayacağını söyledi. Aktarılanlara göre araç sahipleri Eylül’ün ortasına kadar mail yoluyla bilgilendirilecek ve ardından araçlar Tesla servislerinde düzeltilecek. Bu düzeltmeyle birlikte sorunlu araçlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak ve araç sahipleri otomobillerini kullanabilecekler. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Tesla gibi bir markanın bu tarz hatalar yapması kabul edilebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu