Tesla yöneticileri şirkete 735 milyon dolar para ödeyecek!

Yöneticiler arasında Elon Musk da bulunuyor.

Pazartesi günü gerçekleşen duruşmanın raporlarına göre Tesla yöneticileri, geçtiğimiz dönemlerde şirketten kendilerine yüklü miktarda ödeme yaptıkları gerekçesiyle elektrikli otomobil üreticisine 735 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirecek.

Karar, 2020 yılında Tesla’nın hissedarları arasında yer alan bir emeklik fonu tarafından açılan davada verildi. Detroit şehri Polis ve Yangın Emeklilik Sistemi, Haziran 2017’den itibaren şirketin CEO’su Elon Musk, kardeşi Kimbal Musk ve Oracle kurucu ortağı Larry Ellison da dahil olmak üzere Tesla yöneticilerine verilen hisse senedi opsiyonlarına karşı çıktı.

CEO Musk, buna ek olarak geçtiğimiz yıl duruşmaya giden 56 milyar dolarlık ayrı bir tazminat davasıyla da uğraşıyor. Tesla’nın hissedarlarından Richard Tornetta, Elon Musk’ın 2018’de haksız bir maaş ödemesini aldığını belirterek dava açmıştı.

Raporda yer alan ve Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre Tesla yöneticilerinin 2017 ile 2020 yılları arasında kendilerine fazladan 11 milyon adet hisse senedi opsiyonu verdikleri belirtildi. Bu kapsamda yöneticiler, 3.1 milyon Tesla hissesine eşdeğer bir ödeme yapmayı kabul ettiler.

Her ne kadar ödeme kabul edilse de Tesla, yöneticilerin o dönemlerde oldukça haklı olduklarını ve şirketi korumak amacıyla iyi niyetli bir şekilde hisse senedi opsiyonlarının kullanıldığını belirtti. Ayrıca hisse senedi fiyatlarının yükselmesi sebebiyle bu opsiyonların verilebileceğini söyledi.

Anlaşma kapsamında alınan karara göre yöneticiler 2021, 2022 ve 2023 yılları için tazminat almayacaklar. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu