Tiktok da Threads’e özendi | Metin paylaşımı geliyor!

Özellik, Meta’nın Threads uygulamasını yayınlamasının ardından geldi.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok, yaptığı yeni duyuruyla birlikte kullanıcılarının Twitter ve Threads’te olduğu gibi yazılı paylaşımlar yapabileceğini duyurdu.

Genel olarak yazılı paylaşımlara baktığımızda Instagram Hikayeleri’ndeki oldukça benzediğini söyleyebiliriz. TikTok uygulamasında diğerlerinde de olduğu gibi arka planının rengini, yazı fontunu, yazı boyutunu ve yazı rengini değiştirebiliyoruz. Buna ek olarak paylaşımımıza çeşitli sticker’lar da ekleyebiliyoruz. Ancak yapılan açıklamaya göre bir paylaşımda maksimum 1.000 karakter kullanılabiliyor. Ayrıca yazılı paylaşımlar da standart videolar gibi paylaşılabiliyor ve düet yapılabiliyor.

TikTok uygulamasından bu tarz bir hamlenin gelmesi pek de şaşırtıcı değil. Son zamanlarda Twitter’da çeşitli özelliklerin sınırlandırılmasıyla birlikte uygulamaya alternatif pek çok platform yayınlandı. Bu platformlar arasından Meta’nın uygulaması Threads oldukça büyük ses getirdi. Büyük ihtimalle TikTok da bu akıma katılarak kullanıcılarının sayısını artırmayı hedefliyor.

Twitter olayıyla birlikte pek çok ünlü uygulamanın artık birbirlerinin özelliklerini kendilerine eklediklerini görüyoruz. Her ne kadar bu hamleler rekabeti artırmak için yapılsa da her platformun kendine has özellikleriyle kalmasının kullanıcılar açısından daha iyi sonuçları olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu adımlarla birlikte tüm uygulamalarının birbirlerinin aynısı haline geliyor ve kendi özelliklerini yitiriyorlar.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz Çinli TikTok platformunun Instagram Hikayeler’dekine oldukça benzer yazılı paylaşımlarla ilgili hamlesini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu