Twitch, Keşfet ve Hikayeler özelliğini ekleyeceğini duyurdu

Kullanıcılarının canlı yayın yapmasına izin veren popüler sosyal medya platformu Twitch, yeni özellikler sunacağını duyurdu. Yapılan açıklamalara göre yıllardır içerik üreticileri tarafından istenilen “Discovery Feed” (Keşfet) özelliği uygulamaya entegre edilecek.

TwitchCon Paris kapsamında duyurulan yeni özelliklere göre bundan böyle içerik üreticileri canlı yayın yapmadıkları halde kliplerini paylaşabilecekler. Klipleri geçmiş canlı yayınları içerisinden kolaylıkla seçebilecekler. Bu sayede uygulamada YouTube Shorts, TikTok ve Instagram Reels gibi bir bölüm yer alacak. Dikey şekilde konumlandırılacak olan bölümde diğer sosyal medya uygulamalarından alışık olduğumuz özellikler karşımıza çıkacak.

Ayrıca buna ek olarak ilk etapta Twitch, canlı yayınlardan kırpılarak elde edinilen kliplerin YouTube Shorts’a eklenebilmesine izin verecek. İlerleyen dönemlerde ise TikTok uygulamasına da bu klipler eklenebilecek. Bu sayede herhangi bir ek iş olmadan canlı yayın kliplerinizi farklı platformlarda da paylaşabileceksiniz. Ayrıca Ekim ayı itibariyle Instagram gibi uygulamalardan gördüğümüz Hikayeler özelliği de Twitch’te yer alacak.

Hikayeler bölümüne genel olarak baktığımızda diğer uygulamalardakine oldukça benzer olduğunu görebiliyoruz. Bu sayede içerik üreticileri canlı yayın yapmazken de takipçileriyle iletişime geçebilecek ve kendi popülaritelerini kısa videolar ve hikayeler ile birlikte artırabilecekler.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Twitch uygulamasına bu tarz özelliklerin eklenmesi faydalı olur mu? Son zamanlarda birçok sosyal medya uygulamasının benzer özellikleri bizlerin karşısına sürmesi hoşunuza gidiyor mu? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu