Twitter, adını X olarak değiştirdi!

Elon Musk radikal bir karar aldı ve Twitter’ın ismini ‘X’ olarak değiştirdi. Musk önümüzdeki dönemde içerik üreticileri için sunacakları yeni gelir modelleri hakkında da ipucu verdi.

Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, dün yaptığı paylaşımla birlikte kısa bir süre içerisinde uygulamanın adının X olarak değiştirileceğini ve yeni bir geçici logoya kavuşacağını açıkladı. Ardından platformun pek çok üst düzey yöneticisi X’e geçişlerinden dolayı oldukça heyecanlı olduklarını belirtti. Geçtiğimiz dakikalarda ise şirket, isim değişikliğini gerçekleştirdi.

Şu anda Twitter’a girdiğimizde platformun hesap adının “X” olarak değiştirildiğini ve şirketin yeni bir logoya kavuştuğunu görüyoruz. Yalnız şu anlık hesabın kullanıcı adı hala @Twitter olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Şimdilik şirketin diğer hesaplarının adında herhangi bir değişiklik bulunmuyor.

Bir süredir “Twitter Inc.” “X Corp.” şirketinin altında faaliyetlerini gösteriyordu. Şimdi ise bu değişiklikle birlikte platform yeni adına kavuştu. Geçtiğimiz saatlerde Musk, X.com’un aktif edildiğini ve Twitter’a yönlendirilme verildiğini de açıkladı. İlerleyen saatlerde Twitter’ın X.com üzerinden faaliyetlerini göstermesi bekleniyor.

Elon Musk tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalara göre platform, Çin’de oldukça popüler olan WeChat gibi ödeme ve alışverişin de bir arada olduğu süper uygulama olacak. Bu sayede platform üzerinden birçok işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde platformun içerik üreticilerine para vermeye başladığını düşündüğümüzde ilerde X’in oldukça popüler bir uygulama olacağını söyleyebiliriz.

Buna ek olarak Musk, geçtiğimiz günlerde xAI adını verdiği bir yapay zeka şirketinin de kuruluşunu gerçekleştirdi. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu