Twitter rakibi Threads, popülaritesini kaybetmeye başladı!

Threads’e giriş oranı yüzde 80’e düştü!

Geçtiğimiz hafta Facebook’un çatı şirketi Meta, Twitter rakibi uygulaması Threads’i kullanıma sundu. Kullanıma sunulmasının ardından Threads, kısa bir süre içerisinde milyonlarca kullanıcıya ulaşarak bugüne kadar en hızlı şekilde büyüyen sosyal medya platformu olmayı başardı. Ancak ortaya çıkan verilere göre platform, hızlı büyüdüğü gibi hızlı bir şekilde kullanıcılarını kaybetmeye başladı.

SimilarWeb tarafından yayınlanan Threads’in Android tarafındaki kullanım verilerine dikkat çeken rapora göre ABD’de ilk etapta kullanıcılar uygulamada günde yaklaşık 21 dakika zaman geçirirken artık 6 dakikanın biraz üzerinde bir zaman geçiriyor. Buna ek olarak Sensor Tower da yaptığı açıklamalarda günlük aktif kullanıcı oranlarında çift haneli düşüşler yaşandığını belirtti. Ayrıca Techcrunch, aktif kullanıcı sayısının 5’te 1’e düştüğünü de açıkladı.

  • Meta'nın yeni uygulaması Threads , Play Store'da ortaya çıktı

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasıyla birlikte uygulamaya karşı çeşitli alternatifler piyasaya sürüldü. Özellikle platformdaki çeşitli özelliklerin paralı hale getirilmesi birçok kişinin platformdan soğumasına sebep oldu. Bunu fırsata çevirmek isteyen Meta da Threads uygulamasını yayınlayarak Twitter kullanıcılarını kendine çekmeye çalıştı.

Her ne kadar ilk günlerde herkes uygulamaya kayıt olsa da çeşitli basit özelliklerin dahi Threads uygulamasında sunulmaması ve Instagram hesabınızla Threads hesabınızın bağlı olması bazı kullanıcıları oldukça rahatsız etti.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Meta’nın Twitter rakibi uygulaması Threads de yakın zamanlarda ortaya çıkan pek çok sosyal medya platformu gibi kısa bir süre içerisinde ortadan kaybolur mu? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu