Twitter, Threads bağlantılarını engellemeye başladı!

Geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan ve Meta tarafından geliştirilen Threads, çok kısa bir süre içerisinde 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak Twitter’a karşı oldukça büyük bir tehdit oluşturmaya başladı. Her ne kadar Twitter CEO’su Linda Yaccarino, Threads ile birlikte uygulamanın trafiğinin düştüğünü kabul etmese de Twitter’ın uygulamadan endişe duyduğunu söylemek yanlış olmaz.

Pazartesi günü kullanıcılar tarafından uygulamada yapılana aramada herhangi bir Threads bağlantısına sahip tweet’in görüntülenemediği belirtildi. Arama tarafına “url:threads.net” şeklinde yazıldığında karşımıza herhangi bir paylaşım çıkmıyor. Zira şirket, bu hamleyi yaparak Threads uygulamasına olan geçişi engellemek istiyor.

Twitter, Threads bağlantılarını engellemeye başladı!

Daha detaylı bir şekilde araştırma yaptığımızda ise Threads’in ana sayfasına ve kullanıcı adlarına dair paylaşılan linklerin durduğunu ancak konuşmaların linklerinin devre dışı bırakıldığı gözümüze çarpıyor. Bu sayede Twitter kullanıcılarının Threads uygulamasındaki herhangi bir tartışmaya katılmalarının önüne geçilmek isteniyor.

Her ne kadar Twitter CEO’su geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda uygulamanın Şubat ayından beri en iyi günlerini yaşadığını belirtse de  Similarweb, CNBC tarafından son yayınlanan raporlara göre ilk günde uygulamanın trafiği yüzde 5, 2022’ye kıyasla trafiği yüzde 11 oranında azaldı:

Özellikle Elon Musk tarafından Twitter’ın alınmasıyla birlikte bazı özellikler sınırlandırılması ve paralı hale gelmesi bazı kullanıcıların hoşuna gitmedi. Bu fırsatı oldukça iyi değerlendiren Meta da Threads ile birlikte kullanıcıların karşısına çıktı. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu