Twitter, tweet okuma limitlerinden vazgeçmek istemiyor!

Şirketin borçları sebebiyle daha fazla kısıtlamayla baş başa kalabiliriz.

Twitter uygulamasının sahibi Elon Musk, 1 Temmuz’da yaptığı paylaşımlarda aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Bunun üzerine Musk, kullanıcıların tweet okumalarına geçici olarak limit getirdiklerini açıkladı. Açıklamayla birlikte doğrulanmış hesapların günde 6.000 adet, standart hesapların günde 600 ve yeni açılan hesapların günde 300 adet tweet okumasına izin verildi.

Ardından birkaç saat sonra bu limitler sırasıyla 10.000, 1.000 ve 500 adet olarak düzenlendi. Ancak son açıklamanın ardından bugüne kadar tweet okuma limitleriyle ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadı. Kullanıcılar tarafından paylaşılan son bilgilere göre bugünlerde bazı kişilerin karşısına şu şekilde bir uyarı çıkmaya başladı: “Abone olarak daha fazla gönderinin kilidini açın. Bugünkü paylaşımları görme sınırına ulaştınız. Her gün daha fazla gönderi görmek için abone olun.”

Kullanıcıların karşısına çıkan ibareye bakılırsa Twitter, artık tweet okumak için de hesap sahiplerinden para isteyecek. Özellikle Elon Musk’ın platformu satın almasının ardından pek çok özellik Blue aboneliği ile ücretli hale getirildi ve standart hesapların faaliyetleri kısıtlandırıldı.

Musk tarafından yapılan son açıklamalara göre Twitter, reklam gelirlerinde yüzde 50’ye yakın düşüş yaşamasından sonra hala pozitif yönde bir kazanç sağlamıyor. Şirketin borçlarının faizleri oldukça büyük bir yük bindiriyor ve Musk’ın çeşiitli özellikleri paralı yapmasına sebep oluyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu