Twitter, tweet okuma sayılarını limitledi

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz yıl milyarder Elon Musk tarafından satın alındı. Platform, bu satın alım sonrasında pek çok farklı yeni özelliğe kavuştu ve bazı özellikler paralı hale geldi. Ayrıca uygulamanın kullanıcı sayısı da oldukça büyük oranda artış gösterdi.

Geçtiğimiz gün platformdaki pek çok kişi “kullanım limiti aşıldı” uyarısı ile karşı karşıya kaldı. Bu uyarıyla birlikte yeni tweetlerin görüntülenmesi engellendi. Herkes bu durumu merak ederken şirketin sahibi Elon Musk’tan açıklama geldi. Musk, ilk etapta Twitter Blue abonelerinin günde 6.000, standart kullanıcıların günde 600, yeni kaydolan kullanıcıların ise 300 tweet görüntüleyebileceğini belirtti.

Twitter, tweet okuma sayılarını limitledi

Ardından ilerleyen saatlerde bu sınır Twitter Blue aboneleri için 10.000, standart kullanıcılar için 1.000, yeni kaydolan hesaplar içinse 500 tweete yükseltildi. Ancak henüz bu limitin kaldırıldığına dair herhangi bir açıklama ne şirketten ne de Elon Musk’tan yapıldı. Musk, sınırlamanın şimdilik geçici olduğunu ve platformun oldukça yoğun veri kazıma işlemine maruz kaldığını belirtti.

Çeşitli yüzlerce organizasyonun verilere Twitter’dan çekmeye çalıştığını ve kullanıcılara daha iyi bir hizmet vermek adına bu tarz bir adım attıklarını söyledi. Şirketin sahibi kimlerin bu işlemi gerçekleştirdiğini ya da ne kadar süredir bu işlemin yapıldığını açıklamadı. Zira Elon Musk, geçtiğimiz dönemlerde Microsoft’un illegal bir şekilde Twitter’ın verilerine kullandığını ve dava için zamanın geldiğini belirtmişti.

Ancak bir geliştiriciye göre durum pek de öyle değil. Geliştiriciye göre bu dönemdeki sorun Twitter web uygulamasındaki bir hatanın Twitter’a sürekli istek göndermesinden kaynaklanıyor. Twitter, son zamanlarda bunun gibi pek çok sorunla uğraşıyor. Bu haftanın başlarında platform, herhangi kayıt olmayan birinin platformdaki içerikleri görmesini yasakladı. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmeyi ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu