Volkswagen, Tesla’nın şarj sistemine geçiş yapabilir

2023 yılının başında Kombine Şarj Sistemi (CCS), otomobil üreticileri tarafından en çok kullanılan şarj soketi olarak bizlerin karşısına çıkıyordu. Ancak Tesla, bunun aksine Kuzey Amerika’da NACS adını verdiği kendi şarj sistemini sunuyordu. Ardından Ford, NACS sistemini kabul ederek Tesla Supercharger ağına dahil olacağını bildirdi. Bununla birlikte GM, Rivian, Volvo ve Polestar da aynı kararı vererek NACS sisteminin büyümesine yardımcı oldu.

Bunun üzerine Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Reuters’a yaptığı açıklamada NACS sistemine Kuzey Amerika’da geçiş yapmayı düşündüklerini belirtti. Bu durum, her ne kadar Kuzey Amerika’daki Volkswagen Grubu müşterilerini heyecanlandırsa da Tesla sahiplerinin pek de hoşuna gitmemiş olabilir.

Volkswagen, Tesla’nın şarj sistemine geçiş yapabilir

Özellikle Tesla’nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı atılımlarla birlikte dünyanın en yüksek piyasa değerine sahip şirket olması sözünün daha çok geçmesine sebep oluyor. Otomobil üreticilerine ek olarak Blink Charging, ChargePoint, EVgo ve Tritium gibi şarj şirketleri de NACS standardını sunacaklarını belirtti. Buna ek olarak Volkswagen tarafından kurulan ve ABD – Kanada’da yaklaşık 4.000 şarj istasyonu olan Electrify America da NACS standardını benimsiyor.

Tesla ilk olarak şarj tasarımını Kuzey Amerika Şarj Standardı olarak Kasım 2022’de duyurdu ve diğer markaların da benimsemesini istedi. Ayrıca marka, Şubat ayında da şarj ağını Kuzey Amerika’da diğer otomobillere açtı. Şirketin şarj ağı açması sebebiyle hükümetten destek alacağının da açıklanması standardın daha çok kullanılmasına neden oldu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Avrupa kıtasında da bu tarz değişiklikler bizlerin karşısına çıkar mı? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu