Yeni Apple ürünleri kullanıcıların hareketlerini öğrenebilecek

Apple, yeni özelliğiyle fark yaratabilir.

Teknoloji devi Apple, gelecek iPhone veya AirPods modellerinin kullanıcıların hareketlerini makine öğrenimi yardımıyla öğrenmesini ve herhangi bir standart hareket sonucunda cihazların çeşitli görevleri yerine getirmesini planlıyor.

İlk başta bu kulağa oldukça ilginç gelse de ortaya çıkan yeni patent dosyası Apple’ın bu konuyla ilgili çalışmalara başladığını gösteriyor. Aktarılanlara göre Apple, yeni cihazlarının dokunmaya duyarlı gibi çalışmasını istiyor. Her ne kadar patent dosyasında herhangi bir cihaz belirtilmese de sürekli kulaklıklardan örnek verilmesi yeni AirPods modellerinden bu özelliğin bizlerin karşısına çıkabileceğini gösteriyor.

Yeni Apple ürünleri kullanıcıların hareketlerini öğrenebilecek

Patentin adı dosyada “Makine Öğrenimine Dayalı Hareket Tanıma” olarak geçiyor. Apple, makine öğrenimine ek olarak giyilebilir cihazların tipik optik veya yakınlık sensörü yerine sıcaklık ve hareket gibi çeşitli sensörlere de sahip olabileceğini belirtiyor.

Örneğin AirPods kulaklığınızda dokunma sensörü olmasa da parmağınızın dokunuşu sırasında ortaya çıkan ses mikrofonlar tarafından cihaza aktarılabilir ve bu sayede görevler yerine getirilebilir.

Bunlara ek olarak patentte yer alan bilgiye göre Apple, farklı cihazlarda yer alan sensörlerin de elde ettiği bilgiyi birleştirerek gelecek ürünlerin kullanıcının hareketlerini anlayabilmesini öngörüyor. Şimdilik net bir paylaşım yapılmasa da uygulanabilirliği daha kolay olması sebebiyle gelecek AirPods modellerinde bu özelliği görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu özellik ne zaman bizlerin karşısına çıkar? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu