Yeni BMW M3 ve M4 sadece tamamen elektrikli olarak sunulabilir

BMW M modelleri yavaş yavaş elektrikleniyor.

Alman otomobil üreticisi BMW, uzun zamandır elektrikli otomobil modellerinin sayısını giderek artırıyor. Şirketin son zamanlarda elektrikli araçlara oldukça önem vermesi sebebiyle 2027 – 2028 yıllarda piyasaya sürülecek olan yeni M3 ve M4’ün sadece tamamen elektrikli mi yoksa içten yanmalı olarak mı sunulacağına dair net bir bilgi bulunmuyor.

2022’nin başlarından BMW’nin geliştirme müdürü Frank Weber, gelecek nesil M3’ün tamamen elektrikli olabileceğini söyledi. Drive dergisi tarafından BMW M global müdürü Frank van Meel ile yapılan son röportaja göre yeni nesil M3 ve M4 tamamen elektrikli olarak karşımıza çıkabilir. Meel, M3 ve M4’ün sadece tamamen elektrikli olarak sunulabilmesi için mevcut modellerden daha iyi bir performans sunması gerektiğini belirtti.

Yeni BMW M3 ve M4 sadece tamamen elektrikli olarak sunulabilir

Meel, şu anda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve elektrikli güç ünitesiyle içten yanmalı güç ünitesinin performans verilerini geçmesi halinde sadece elektrikli olarak yeni BMW M modellerini piyasaya süreceklerini belirtti. M patronu aksi takdirde modellerin içten yanmalı olarak piyasaya sürüleceğini belirtti.

Buna ek olarak BMW M patronu şirketin ilerleyen dönemlerde birçok farklı güç ünitesi sunmak yerine sadece tek bir güç ünitesi sunacağını belirtti. Bundan dolayı bir sonraki M modelleri ya tamamen elektrikli ya da içten yanmalı olarak karşısına çıkacak.

Şu anda mevcut BMW M3 ve M4 xDrive modellerinden 3.0 litrelik çift turboşarjlı sıralı 6 silindirli bir ünite bizlerin karşısına çıkıyor. Mevcut ünite toplamda 510 beygir güç üretebiliyor ve araçlar 0-96 km/sa hızlanmasını sadece 2.8 saniyede tamamlayarak maksimum 289 km/sa hıza çıkabiliyorlar. Mevcut BMW i4 ise 0-96 km/sa hızlanmasını 3.7 saniyede tamamlayabiliyor ve maksimum 204 km/sa hıza çıkabiliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bir sonraki nesil BMW M3 ve M4 sadece tamamen elektrikli olarak sunulacak mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu