Apple, M3 işlemcili Mac Mini’yi test etmeye başladı!

Bloomberg tarafından yayınlanan son rapora göre Apple, Mac Mini’nin M3 işlemcili versiyonu olduğu düşünülen “Mac15,12” kod adlı M3 işlemcili yeni bir bilgisayar test etmeye başladı.

Ünlü analist Mark Gurman’ın Power On bülteninde yer alan habere göre M3 işlemcili Mac’te 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU ve 24 GB RAM yer alıyor. 8 çekirdekli CPU’da 4 verimlik çekirdeği yer alırken 4 yüksek performans çekirdeği yer alıyor. Apple tarafından test edilen bilgisayarın Mac Mini’nin M3 işlemcili versiyonu olduğunu belirten Gurman, M3 ile birlikte 8 GB’lık RAM’in 24 GB’a yükseldiğini gördüğümüzü belirtti.

Apple, yeni M3 işlemcili Mac modelini test etmeye başladı!

Genel olarak baktığımızda M3 işlemcisinin M2’ye kıyasla oldukça farklı bir kurulama sahip olmadığını görüyoruz. Ancak edindiğimiz bilgilere göre asıl değişiklik M3 Pro’da karşımıza çıkacak. Zira aktarılanlara göre standart M2 Pro’da 10 çekirdekli CPU ve 16 çekirdekli GPU yer alırken standart M3 Pro’da 12 çekirdekli CPU ve 18 çekirdekli GPU yer alacak.

Apple tarafından geliştirilen yeni M3 işlemcisi 3nm’lik üretim sürecinde üretilecek. Bu sayede transistörler arasındaki mesafe azaltılacak ve işlemcinin performansı ve verimliliği artırılacak. Bloomberg tarafından aktarılanlara göre M3 işlemcili Mac’ler Ekim ayında ilk kez karşımıza çıkacak. Ekim tanıtımında 13 inçlik MacBook Pro’nun, 24 inçlik iMac’in ve 13 inçlik MacBook Air’ın karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Yeni M3 işlemcili Mac Mini’nin de o tarihlerde tanıtılacağı düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu