Avrupa’nın en çok satılan üstsüzü VW T-Roc Cabrio oldu!

Automotive News Europe tarafından paylaşılan son raporlara göre Avrupa’nın en çok satan ana akım Coupe/Cabrio otomobili Volkswagen’nin T-Roc Cabrio modeli oldu.

ANE tarafından paylaşılan Dataforce verilerine göre 2023’ün ilk 7 ayında geçen seneye kıyasla yüzde 9.6’lık artış göstererek VW T-Roc Cabrio, 8.732 adet satışla Avrupa’nın en çok satan ana akım Coupe/Cabrio modeli seçildi. Ardından Mazda MX-5, yüzde 53.9’luk artışla ve 4.570 adet satışla 2. sırada yer aldı. Alpine A110 ise 2.155 adet satışla 3. sırada kendine yer bulabildi.

Genel olarak yapılan sıralamaya göre MINI One/Cooper Convertible, 13.750 adet satışla 1. sırada yer alırken VW T-Roc Cabrio 8.732 adet satışla 2. sırada yer aldı. Bu durum, Volkswagen tarafından üretilen Cabrio modelinin oldukça başarılı olduğunu bizlere gösteriyor. 2019 yılında tanıtılan ve şirketin Portekiz’deki fabrikasında üretilen model, her ne kadar ilk zamanlarında eleştirilse de görünen o ki son zamanlarda oldukça fazla dikkat çekmeyi başarıyor.

Şimdilik içten yanmalı olarak araç karşımıza çıksa da ilerleyen dönemlerde tamamen elektrikli bir versiyona kavuşup kavuşmayacağını düşünmüyoruz. Volkswagen, standart T-Roc’un ikinci neslini tamamen elektrikli olarak sunmayı düşünse de değişim ile birlikte cabrio modelinin üretimini sona erdirebilir. Daha öncesinde Land Rover, Range Rover Evoque Convertible ile birlikte bu pazarda yer alıyordu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu