BMW: içten yanmalı motorlar için hala bir umut var!

Hala içten yanmalılar satışların çoğunluğunu oluşturuyor.

Yapılan son açıklamalara göre BMW, büyük pazarlarda içten yanmalı araçlara olan talebin yüksek olması sebebiyle ne zaman tamamen elektrikliye geçeceğine dair net bir tarih vermek istemiyor.

Reuters tarafından BMW CEO’su Oliver Zipse ile yapılan son röportajda şirketin elektrikli otomobillere oldukça önem verdiği ancak içten yanmalılardan vazgeçmekten için hala erken olduğu belirtildi. Zipse, her pazarda farklı dinamiklerin olduğunu ve bu sebeple içten yanmalı modelleri kısa bir süre içerisinde hemen kaldırmanın doğru olmadığını söyledi.

Şu anda marka, bu yıl içerisinde satışlarının yüzde 15’inin tamamen elektrikli olmasını hedefliyor. Buna ek olarak şirketin gelecek yıl Avrupa’daki en büyük fabrikasında üretilen araçların yüzde 40’ı i5 ve iX2 sayesinde tamamen elektrikli olacak.

Genel olarak piyasaya baktığımızda pek çok otomobil üreticisinin elektrikli otomobillere oldukça önem verdiğini ve yeni modeller piyasaya sürdüğünü görüyoruz. Ancak her ne kadar elektrikli araçlara önem verilse de hala içten yanmalılar markaların satışlarının çoğunluğunu oluşturuyor ve oldukça talep görüyor. Bundan dolayı pek çok üretici kısa bir süre içerisinde tamamen elektrikliye geçmeyi düşünmüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu